Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, Χρόνια σας Πολλά και πάντα με υγεία. Ας φροντίσουμε όλοι, ώστε να πάρουμε σωστά τα μηνύματα από την γέννηση του Χριστού μας και να μάθουμε πως δεν πρέπει για κανέναν λόγο να οδηγούμε τον κάθε άνθρωπο στον Γολγοθά και τελικά στην Σταύρωσή του. Άνθρωποι οδήγησαν εκεί τον Χριστό τότε και άνθρωποι "σταυρώνουν" καθημερινά ανθρώπους. Σαν.... να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή.

- Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλες και όλους και να αγαπάμε περισσότερο τον συνάνθρωπό μας, γιατί μόνο έτσι θα ζήσουμε καλύτερα. Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των θρησκόληπτων, αλλά πιστεύουμε στον Θεό και έχουμε την τιμή να έχουμε Μητροπολίτη έναν υπέροχο άνθρωπο ο οποίος υπηρετεί τον άνθρωπο και με τις πράξεις του τον Θεό. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος είναι άξιος ιεράρχης και δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το ονομά τους. Ας στηρίξουμε λοιπόν τις προσπάθειές του κι ας μην μένουμε στις πράξεις και την αλαζονεία κάποιων κληρικών οι οποίοι φροντίζουν για τον εαυτό τους.

- Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε το έργο της Μητρόπολης, αλλά και τεράστια ευθύνη όταν ενισχύουμε τις πράξεις κληρικών οι οποίοι στήνουν, δήθεν για φιλανθρωπικό σκοπό, τα δικά τους μαγαζάκια. Τεράστια η ευθύνη αυτών που βάζουν πλάτη, για να λειτουργούν αυτά τα παραμάγαζα, μόνο και μόνο για να έχουν τα 5' δημοσιότητας.

- Είδατε που κατέληξε το μαγαζάκι "Κιβωτός του κόσμου". Κρύφτηκαν όλοι αυτοί που χρόνια τώρα στήριζαν τον Αντώνη και την σύζυγό του, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά!!!!! Δεν έχουν ευθύνες όλοι αυτοί. Ποιός τον ήξερε αυτόν τον τύπο; Κανένας. Τον έμαθαν όλοι επειδή τον στήριζαν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και φυσικά όλα τα ΜΜΕ.

- Ας μπει ενα τέλος σε όλα μα όλα τα παραμάγαζα τα οποία "πουλάνε" φιλανθρωπία. Όλα να είναι κάτω από κρατικό έλεγχο σε καθημερινή βάση. Κανείς κληρικός αλλά και κανείς πολίτης να μην έχει την παραμικρή χρηματοδότηση, αν ο φορέας δεν ανήκει στο κράτος ή στην επίσημη εκκλησία.

- Πουλάνε μούρη κάποιοι και παρασύρουν και πρόσωπα τα οποία θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή υποψήφιοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης και οι οποίοι λένε πως αυτοί μπορούν να τους βοηθήσουν ώστε να μαζέψουν σταυρούς προτίμησης!!!!! Μπούρδες είναι όλα αυτά και θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα. Αυτά συμβαίνουν και εδώ στην Εύβοια, αλλά ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν όλα.

Χρόνια Πολλά λοιπόν και στηρίξτε τον συνάνθρωπο, αγαπήστε τα παιδιά και στηρίξτε το έργο της Μητρόπολής μας.