Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πρώτο ματς στη φάση των «32»
Σ-END Ετιέν
στο ευρωπαϊκό ταξίδι
του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 από την Σεντ Ετιέν στο «Γ. Καραϊσκάκη» στοπν πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA και πλέον το όνειρό του για πρόκριση στην επόμενη φάση μοιάζει ακατόρθωτο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί στο πρώτο μέρος όπου δέχθηκαν δύο γκολ, ενώ πιάστηκαν και στον ύπνο στο τέλος του αγώνα όπου δέχθηκαν το τρίτο τέρμα.
Με πέναλτι που ήταν φάουλ εκτός περιοχής σημείωσαν τον μοναδικό τέρμα τους οι γηπεδούχοι.
Επεισόδια εντός και εκτός του γηπέδου σημειώθηκαν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, κατά την άφιξη των Γάλλων οπαδών.


Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Τετάρτης
«Καθαρό» σκορ κατάφεραν να πάρουν οι Ααλμποργκ (3-0 την Ντεπορτίβο εντός!), Αμβούργο (3-0 την Ναϊμέγκεν εκτός) Παρί Σεν Ζερμέν (2-0 την Βόλφσμπουργκ εντός) και Μέταλιστ (1-0 την Σαμπντόρια εκτός).
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι υπόλοιπες ομάδες.
Ντιναμό Κιέβου - Βαλένθια 1-1, Ζενίτ - Στουτγκάρδη 2-1, Αστον Βίλα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1 και Μπορντό - Γαλατασαράι 0-0.
Ζενίτ - Στουτγάρδη 2-1 (2' Χουστσί, 45' Τιμοσούκ - 15' Γκόμεζ)Η Ζενίτ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς, δηλαδή με ένα γκολ, μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Χούστσι έκανε το 1-0 σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μετά από σουτ του Σεμσόφ και απόκρουση του Λέμαν. Ο Μάριο Γκόμεζ μετά από εξαιρετική προσωπική προσπάθεια, και με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 για την Στουτγάρδη στο 15'.
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ανατόλι Τιμοσούκ με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 2-1 για την Ζενίτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν κουρασμένοι από τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που ήταν πολύ βαρύς, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στην Αγία Πετρούπολη. Το ματς διεξήχθη με τη θερμοκρασία να είναι στους -4 βαθμούς Κελσίου.
Ντιναμό Κιέβου - Βαλένθια 1-1 (8' Σίλβα - 63' Μιλιέφσκι)Ο Νταβίντ Σίλβα ολοκλήρωσε μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και έκανε το 1-0 για την Βαλένθια μέσα στην έδρα της Ντιναμό Κιέβου στο 8'. Ο Πάμπλο Ερνάντεζ βρήκε τον Μάτα με κάθετη μπαλιά στα αριστερά, αυτός γύρισε την μπάλα στον Σίλβα για να ανοίξει το σκορ. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε τον ώμο του Μιλιέφσκι, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια για την Ντιναμό Κιέβου.
Ο ίδιος παίκτης, έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του δύο λεπτά αργότερα, όταν δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και αποβλήθηκε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και με το εκτός έδρας γκολ, η Βαλένθια έχει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.
Αστον Βίλα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1 (69' Κάριου - 14' Βάγκνερ Λοβ)Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μέσα στο Βίλα Παρκ. Συγκεκριμένα, ο Βάγκνερ Λοβ συνδυάστηκε άψογα με τον Τζαγκόεφ, και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με αριστερό πλασέ. Ο Βραζιλιάνος με αυτό το γκολ ξέφυγε ακόμα περισσότερο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της διοργάνωσης.
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 69' η Αστον Βίλα κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 με γκολ του Κάριου. Ο Νορβηγός έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των ρώσων και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος του ματς και σίγουρα η ΤΣΣΚΑ έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση με την ρεβάνς να γίνεται στο «Λουζνίκι».
Παρί Σεν Ζερμέν - Βόλφσμπουργκ 2-0 (79', 85' Ορό)Η Παρί Σεν Ζερμέν, αν και έπαιζε με πολλές απουσίες και αλλαγές, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο ματς με γκολ του Ορό στο 79'. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Βόλφσμπουργκ, στο 85' ο ίδιος παίκτης, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, το οποίο δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους γάλλους.
Ναϊμέγκεν - Αμβούργο 0-3 (41' Τροχόφσκι, 45' Αλεξ Σίλβα, 83' Ολιτς)Το Αμβούργο κατάφερε να μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ στο 41' όταν ο Τροχόφσκι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Αμβούργου, πέτυχε ο Αλεξ Σίλβα με πλασέ μετά από σέντρα σουτ του Μλάντεν Πέτριτς στο 45' και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη, αν όχι και την πρόκτιση για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 3-0 με τον Ολιτς στο 83' και πλέον ο επαναληπτικός στη Γερμανία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Σαμπντόρια - Μέταλιστ 0-1 (45+3 Ολινικ)Η Μέταλιστ συνέχισε να εκπλήσσει ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στο 45' πήρε το προβάδισμα στο σκορ απέναντι στην Σαμπντόρια μέσα στη Γένοβα. Ο Ολινικ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ουκρανική ομάδα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι ουκρανοί κατάφεραν να κρατήσουν αυτή την υπερπολύτιμη εκτός έδρας νίκη, απέναντι στην ομάδα των Αντόνιο Κασάνο και Τζιαμπάολο Πατσίνι και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν την πρόκριση εντός έδρας.
Ααλμποργκ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 3-0 (53', 71' Ντουέ, 90' Γιάκομπσεν (πεν) Η Ααλμποργκ συνέχισε την... τρελή πορεία της στο Κύπελλο UEFA και αν και στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε και έμεινε στο 0-0, στην επανάληψη, άνοιξε το σκορ στο 53' με τον Ντουέ. Ακολούθησε ένα ακόμα τέρμα από τον Ντουέ στο 71' για να κάνει το τελικό 3-0 ο Γιάκομπσεν στο 90' με πέναλτι. Ετσι η υπόθεση πρόκριση για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έγινε πάρα πολύ δύσκολη, αν όχι απίθανη.
Μπορντό - Γαλατασαράι 0-0 Το συγκεκριμένο ματς ήταν το μοναδικό στο οποίο δεν μπήκε γκολ, κάτι που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στο ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ στη ρεβάνς.
Μπράγκα - Σταντάρ Λιέγης 3-0 (17' Ρεντέρια, 26' Λεόνε, 84' Αγκουιάρ)


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Τβέντε (Ολλανδία)Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)Φιορεντίνα (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Τότεναμ (Αγγλία)Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Ουντινέζε (Ιταλία)