Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΑΡΧΕΙΑ

Τη διατήρηση των Επαρχείων
ζητάει με ψήφισμα
ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιρετών Επάρχων

Τη συνέχιση και ενδυνάμωση της λειτουργίας των Επαρχείων ζητούν με ψήφισμά τους που θα καταθέσουν στο συνέδριο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιρετών Επάρχων.
Στην Γενική Συνέλευση των μελών τους που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Λαγκαδά, ζητούν με ψήφισμά τους να υπάρξει απόφαση του συνεδρίου της Ε.Ν.Α.Ε. και δέσμευση όλων των Νομαρχών για την ενδυνάμωση της λειτουργίας των επαρχείων. Ζητούν παράλληλα, την ανάκληση της απόφασης της ΕΝΑΕ για την κατάργηση των τεσσάρων Ηπειρωτικών Επαρχείων καθώς «η διατήρηση αυτών των Επαρχείων όπως και των νησιωτικών αποτελεί πράξη ευθύνης προς τους κατοίκους των περιοχών τις οποίες εξυπηρετούν».
«Τα Επαρχεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «αποτελούν έναν θεσμό που με την μακρόχρονη λειτουργία τους έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων, που αισθάνονται δίπλα τους την παρουσία της πολιτείας».
«Με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, η διατήρηση των Επαρχείων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στις υπηρεσίες του κέντρου» καταλήγει το ψήφισμα.