Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελής Σκλιάς
ολοκλήρωσε τον κύκλο
συναντήσεων εργασίας στη Φωκίδα
Με την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων εργασίας με τους Αυτοδιοικητικούς και τους φορείς του Νομού Φωκίδας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τις συναντήσεις εργασίας με το σύνολο των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού Φωκίδας. Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη, γόνιμη και αποδοτική περιοδεία καθώς είχαμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε προβλήματα, να δώσουμε λύσεις σε αρκετά από αυτά και παράλληλα να επιταχύνουμε διαδικασίες. Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο δουλειάς για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως συζητήσαμε και με το Νομάρχη Φωκίδας, δώσαμε λύση σε μια σειρά από θέματα τα οποία αφορούν τα μεγάλα ζητήματα του Νομού:
Επαναλάβαμε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ένταξη της κατασκευής των κτιριακών υποδομών του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας στο Ε.Σ.Π.Α. Έτσι αναμένουμε στο επόμενο δίμηνο την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου θα ενταχθεί και το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας.
Την ίδια στιγμή, στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει για χρόνια τους κατοίκους του Νομού Φωκίδας, τον οδικό Άξονα Άμφισσας Λιδορικίου, ανακοίνωσα ότι κηρύξαμε τον εργολάβο έκπτωτο και εντάσσουμε το έργο ως γέφυρα στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. με στόχο να δημοπρατηθεί εντός του 2009 και να έχουμε νέο εργολάβο. Δίνουμε λύση με αυτόν τον τρόπο σε ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο περνούσε από τον ένα φορέα στον άλλο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είχαμε έναν ανάδοχο ο οποίος δεν ήταν αξιόπιστος. Επιλέξαμε τη λύση να κηρυχθεί έκπτωτος και προχωράμε σε μια νέα πορεία για την ορθολογική και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωση του έργου.
Επίσης, εξήγησα ότι η δέσμευσή μας για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στο νομό Φωκίδας υλοποιείται. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει πόρους ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου Ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, με σκοπό την ένταξη της κατασκευής του Χ.ΥΤ.Α. στο ΕΣΠΑ, είτε από πόρους του ΥΠΕΧΩΔΕ είτε από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τα έργα τα οποία έχουμε σχεδιάσει υλοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το βαθμό συνεννόησης και επικοινωνίας με τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και τη συνεργασία μαζί τους. Επισκεφθήκαμε το σύνολο των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Φωκίδας στις έδρες τους, όπου είχαμε γόνιμες συναντήσεις εργασίας μέσα από τις οποίες αναδείξαμε τα προβλήματα, δώσαμε λύσεις, εξασφαλίσαμε πόρους και σε σημαντικό αριθμό έργων εξασφαλίσαμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μέσα από αμοιβαίες δεσμεύσεις που ανέλαβε τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξέρουμε πλέον ακριβώς πού βαδίζουμε, τι ακριβώς σχεδιάζουμε και βεβαίως τι υλοποιούμε.
Είναι μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδος αυτή που διανύουμε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πολύ σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Άλλωστε, έχω ανακοινώσει ότι στο επόμενο εξάμηνο προβλέπεται η ανακοίνωση προσκλήσεων ενδιαφέροντος ύψους 200 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε και ο νομός Φωκίδας θα έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο…»