Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Προκλητική άρνηση του ΥΕΝ
για στελέχωση
του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης».

Με μια ακόμα αναφορά προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη τον καλούσε να ενδιαφερθεί επιτέλους για να στελεχωθεί επαρκώς ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης, που καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή και οι τρείς υπηρετούντες Λιμενικοί είναι επιφορτισμένοι με ένα τεράστιο εύρος αρμοδιοτήτων.
Απαντώντας ο Υφυπουργός στην αναφορά της βουλευτού αναφέρει: « Ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας λειτουργεί σήμερα σε ικανοποιητικό επίπεδο στελέχωσης καθώς υπηρετούν σε αυτόν 4 στελέχη Λ.Σ. καλύπτοντας ακριβώς το 70% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης».
Η κυρία Περλεπέ χαρακτηρίζει προκλητική τη συνεχή άρνηση του Υπουργείου να ενισχύσει το Λιμενικό Σταθμό, παρά και τις συνεχείς εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής Ελυμνίων για στελέχωσή του με 3 ακόμη Λιμενοφύλακες και υπογραμμίζει ότι, με αυτή τους την απαξιωτική στάση οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους κατοίκους της περιοχής ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Τη στελέχωση του ΙΚΑ Μαντουδίου
με μόνιμους υπαλλήλους,
ζητά η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με αναφορά της προς την Υπουργό Απασχόλησης, ζητά την άμεση στελέχωση του ΙΚΑ Δήμου Κηρέως με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται οι 5000 περίπου ασφαλισμένοι της περιοχής που υπάγονται στην αρμοδιότητα του.
Η συνταξιοδότηση πριν ένα μήνα, έμπειρου μόνιμου υπαλλήλου που εργαζόταν στο ΙΚΑ Μαντουδίου, έχει δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η θέση του παραμένει κενή και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αυτή, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

«Στις καλένδες η αναβάθμιση
της Πυροσβεστικής στην Κάρυστο».
Με αναφορά της προς τον αρμόδιο Υπουργό, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη ζητούσε την αναβάθμιση του κλιμακίου της πυροσβεστικής Καρύστου σε Σταθμό Δ΄ Τάξεως.
Ο τομέας ευθύνης και κάλυψης που έχει το κλιμάκιο σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό, τις αποστάσεις και το εύρος των αρμοδιοτήτων του, είναι εξαιρετικά μεγάλος, γεγονός που καθιστά την ανάγκη αναβάθμισής του σε Σταθμό απολύτως αναγκαία.
Στην απάντηση του ο Αν. Υπουργός κ. Μαρκογιαννάκης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«….αιτήματα – προτάσεις για ίδρυση νέων πυροσβεστικών Υπηρεσιών ή προαγωγή υφισταμένων, κατ’ αρχάς δεν απορρίπτονται, αλλά επί του παρόντος και υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, δεν είναι εφικτή η υλοποίησή τους, λαμβανομένων υπόψη και των μεγάλων ελλείψεων πυροσβεστικού προσωπικού, αφού το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπολείπεται της οργανικής του δύναμης».
Μετά την απάντηση του Υπουργού, η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της υπογραμμίζει: «Υπεύθυνη για τις ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική είναι η Κυβέρνηση που έπρεπε ήδη να έχει καλύψει τα κενά στις κατά τόπους υπηρεσίες.
Το κλιμάκιο της Καρύστου πρέπει να αναβαθμιστεί σε Σταθμό αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν μπορεί ο Υπουργός να παραπέμπει το ζήτημα στο αόριστο μέλλον και στους υποτιθέμενους ανασχεδιασμούς της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.Η Νότιος Εύβοια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και η απαίτηση για αναβαθμισμένες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι επιτακτική και άμεση».


«Χρηματοδότηση για το δρόμο
Λίμνης-Μονής Γαλατάκη
ζητά η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με παρέμβασή της προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ζητά να δοθούν τα χρήματα για την αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Λίμνη-Μονή Γαλατάκη.
Το έργο είχε ενταχθεί στο μέτρο 1,4 και ένα τμήμα του έχει ήδη κατασκευασθεί, όμως απομένουν ακόμη 2,5 χιλ. για να ασφαλτοστρωθούν.
Η βουλευτής αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί άμεσα το ποσό που υπολείπεται και που ζητά ομόφωνα με σχετικό έγγραφο η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελυμνίων για να ολοκληρωθεί το έργο και να μην καταστραφεί η υποδομή που υπάρχει, διαφορετικά, η Μονή Γαλατάκη του Αγίου Νικολάου, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αποκοπεί από τη Λίμνη.