Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Ίσως έπρεπε
να προετοιμαστούμε καλύτερα,
παραδέχθηκε ο Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχτηκε ότι πλέον είναι δύσκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο UEFA. «Ίσως έπρεπε να προετοιμαστούμε καλύτερα» συμπλήρωσε ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων».
Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν το ματς έχει ομοιότητες με εκείνο της Κύπρου, ύστερα από το ματς της Ανόρθωσης για το Champions League:
«Αυτά τα αποτελέσματα συμβαίνουν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο που μπορεί να μας οδηγήσει εκτός πρόκρισης» τόνισε ο Βαλβέρδε.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν πληρώνει ο Ολυμπιακός την μεταγραφική απραξία:
«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε εκτίμηση ποιοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην ομάδα και ποιοι όχι. Είμαστε για να εκτιμήσουμε το παιχνίδι. Η Σεντ Ετιέν ήταν καλύτερη από εμάς, έχει δυνατούς και γρήγορους παίκτες. Μετά το πρώτο γκολ ήμασταν 15 με 20 λεπτά εκτός παιχνιδιού και το πληρώσαμε...
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε αλλά δεχτήκαμε και τρίτο γκολ και η πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα μπορούσαμε πάντως να είχαμε ισοφαρίσει».

Για την απειθαρχία που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο υπογράμμισε:
«Όταν η ομάδα κερδίζει, όλα φαίνονται να λειτουργούν καλά. Όταν όμως χάνει, φαίνεται ότι υπάρχει αναρχία. Δεν έπρεπε να κλειστούμε τόσο πολύ. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα...».Για το αν θα έπρεπε να βγάλει και τον Ντομί, εκτός από τον Αβράαμ Παπαδόπουλο τόνισε:
«Εάν πίστευα ότι έπρεπε να τον βγάλω από το ματς, θα τον έβγαζα. Ο Αβραάμ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και θεώρησα ότι έπρεπε να τον αλλάξω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάνω πολλές αλλαγές στο ημίχρονο, ενώ και αυτοί που δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο βελτιώθηκαν στην επανάληψη».Για το αν σκέφτεται, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στον επαναληπτικό καθώς υπάρχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε:
«Χρειαζόμαστε χρόνο για να αναλύσουμε το αποτέλεσμα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ».Σχολιάζοντας την απόδοση της Σεντ Ετιέν τόνισε:
«Ήταν καλύτερη από εμάς στο πρώτο ημίχρονο και ίσως έπρεπε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Ίσως χρειάζονταν καλύτεροι παίκτες ή ακόμα και καλύτερος προπονητής ή όλα να ήταν διαφορετικά».Για το ποιος ευθύνεται για τη βαριά ήττα ο Βαλβέρδε επισήμανε:
«Ίσως έπρεπε να προετοιμαστούμε καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση των παικτών της Σεντ Ετιέν και του Ολυμπιακού, ούτε αυτών που θα μπορούσαν να είναι στην ομάδα μου. Η δουλειά μου δεν είναι να κρίνω τις μεταγραφές, αλλά να βγάζω τον καλύτερο εαυτό σε αυτούς τους παίκτες που έχω στο ρόστερ μου».Για το αν αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την παραμονή του επεσήμανε:
«Χάσαμε και ήμαστε στεναχωρημένοι. Οι ήττες αντιμετωπίζονται σαν μεγάλο γεγονός, αλλά έχουμε σύντομα παιχνίδι μπροστά μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».Για τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του UEFA τόνισε:
«Το τρίτο γκολ κάνει δύσκολη την πρόκρισή μας, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε. Θέλαμε να ισοφαρίσουμε για να έχουμε πιθανότητες, αλλά το 3-1 κάνει δύσκολα τα πράγματα».
Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε και για τα σχέδιά της ρεβάνς της Γαλλίας:
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση. Αλλωστε έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας με Εργοτέλη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ».
Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν, Αλέν Περέν δήλωσε με τη σειρά του:
«Οι ποδοσφαιριστές μου τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν ειδικά στην άμυνα να μην δεχθούν κάποιο τέρμα. Δεν είδα το πέναλτι. Είναι φυσικό όταν κάνουμε λάθη και δίνουμε χώρους, η ομάδα να μένει πίσω».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr