Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΧΑΛΚΙΔΑ 13 / 04 / 2009
«5ο Πανελλήνιο Συνέδριο
του Διαδημοτικού Δικτύου
Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.»
Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Χαλκιδέων, εκπροσωπούμενος από τον υπεύθυνο στον τομέα Υγείας, Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Βοσκό, πραγματοποίησε το «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο», στις 3 & 4 Απριλίου, στην Αθήνα, με θέμα: «Η Πρόληψη για την Υγεία, Αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το Υπουργείο αναγνωρίζει και προβλέπει στη συνδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην υλοποίηση του μεγάλου μας εγχειρήματος, του ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ο πρόεδρος του Δ.Δ.Υ. και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε με τη σειρά του στη συνέχιση των σημαντικών δράσεων του Δ.Δ.Υ., με την έγκριση μελέτης, για τη δημιουργία «Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας & προαγωγής της Υγείας στους Δήμους», θέτοντας την πρόληψη, ως το κατ’ εξοχή πεδίο αναφοράς των Δήμων.
Επίσης υπενθύμισε ορισμένες από τις δράσεις του Δ.Δ.Υ., όπως τη συμβουλευτική υποστήριξη των Δήμων για προγράμματα ΕΣΠΑ, την ανανέωση κι επέκταση των προγραμμάτων τηλεϊατρικής σε 17 Δήμους – μέλη του, τα προγράμματα ενημέρωσης της Νέας Γενιάς, καθώς κι αυτά για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Στα ανωτέρω προγράμματα, προβλέπεται η συμμετοχή και του Δήμου Χαλκιδέων, μετά από ενέργειες που ήδη γίνονται, από τον αρμόδιο γι’ αυτά τα θέματα, κ. Γιώργο Βοσκό.