Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΚΤΩΝΙΑΣ- Α΄ΦΑΣΗ
Αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου Αποχέτευσης της Οκτωνιάς (Ά φάση) που αφορά το Πανωχώρι και τμήματα των άλλων συνοικιών της Οκτωνιάς (Αλώνια- Κατοχώρι).
Το έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη και ανάδοχος είναι ο εργολάβος κ. Δημήτρης Παλόγος.
Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με το ποσόν των 632.000 Ευρώ.
Η αποχέτευση του Πανωχωρίου της Οκτωνιάς ανοίγει τον δρόμο για την μελέτη ανάπλασης αυτής της ιστορικής και πανέμορφης γειτονιάς της Οκτωνιάς δημιουργώντας συνθήκες απασχόλησης και ανάπτυξης στον πλέον φθίνον δημογραφικά Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Αυλώνος.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κατσούλης αισιοδοξεί ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και για την Β΄φάση του έργου που αφορά το υπόλοιπο Τοπικό Διαμέρισμα. Παράλληλα συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος.
Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δεν επιτρέπει – κατά τον Δήμαρχο- την υλοποίηση τόσο σημαντικών στόχων σε γρήγορο χρονικό διάστημα αλλά από την άλλη πλευρά όμως η συγκυρία ευνοεί την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων τόσο από το Κράτος όσο και από τους ΟΤΑ διότι μόνο έτσι μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις απασχόλησης οι οποίες είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Στόχος μας είναι τα έργα αυτά να ανοίξουν νέες προοπτικές για την τοπική κοινωνία και κυρίως για χωριά με μεγάλο δυναμισμό όπως η Οκτωνιά.