Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Siemens

Προθεσμία
για τις 12 Μαΐου
Προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Μαίου ζήτησαν και έλαβαν από τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, οι επτά πρώτοι κληθέντες σε απολογία για την υπόθεση των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Ενώπιον του ανακριτή, προσήλθαν οι έξι από τους κατηγορούμενους, ενώ ο έβδομος προσήλθε δια του συνηγόρου του, καθώς είναι ασθενής.
Και οι επτά, έξι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens και ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ, κλήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν το σκέλος της υπόθεσης, το οποίο σχετίζεται με συμβάσεις, που υπογράφηκαν το 1997 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση κέντρων του ΟΤΕ.
Όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να έχουν χρόνο να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους τακτική.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, πρώην στελέχους του ΟΤΕ, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δήλωσή του είπε: «Στη λογική του συμψηφισμού, το τυχαίο είναι σπανιότερο από το σκόπιμο. Γι' αυτό οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν παραμονές Ευρωεκλογών».
Ο κ. Ζαγοριανός αναμένεται να συνεχίσει την αποστολή κλήσεων σε απολογία και σε άλλα πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση, τα οποία αναμένεται να φθάσουν τα σαράντα.