Τρίτη 14 Απριλίου 2009

MME

Διάλογος
με τα περιφερειακά ΜΜΕ
Στις 29 Μαίου θα ολοκληρωθεί ο διάλογος, που άρχισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, με τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Όπως είπε ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, άρχισε ήδη επισκέψεις στη Δυτική Μακεδονία, ακολουθούν οι νομοί των Σερρών και της Χαλκιδικής και θα επιδιώξει να επισκεφθεί όσες περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται, προκειμένου να έχει επαφές με τα ΜΜΕ της περιφέρειας.
Σε αυτό τον διάλογο συζητούνται θέματα, που αφορούν την απασχόληση των εργαζομένων και την ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ. Ειδικά, για την ενίσχυση τους εξετάζεται και το ζήτημα δανειοδότησης τους με ευνοϊκούς όρους.
Ένα άλλο θέμα με το οποίο ασχολείται αυτή την περίοδο ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υφυπουργός Εσωτερικών είναι τα δημοτικά ΜΜΕ και στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη συναντηθεί με τους δημάρχους Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ θα συναντηθεί και με άλλους. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας και σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ευρωπαϊκή εμπειρία.
Για το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ 3 επισήμανε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι να υπογραφούν το συντομότερο δυνατό νέες συμβάσεις, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Κάλεσε τις δύο αντιμαχόμενες τάσεις στην ΠΟΣΠΕΡΤ να ορίσουν εκπρόσωπο κοινής αποδοχής στην τριμελή επιτροπή του άρθρου 3, με σκοπό να συνεδριάσει αμέσως και να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις.
Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη λεύκωμα για την πόλη, που κυκλοφόρησε το Πρακτορείο.