Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Εμπαιγμός από την Κυβέρνηση
για το ΙΚΑ Εύβοιας».


Με αοριστολογίες απάντησε για μια ακόμη φορά η Υπουργός Απασχόλησης, στην Ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του ΙΚΑ στο Νομό μας.
Το μείζον ζήτημα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, παραπέμπεται ξανά στις καλένδες και στις γενικόλογες υποσχέσεις περί προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, στο άγνωστο μέλλον.
Στο απαντητικό έγγραφο τα στοιχεία που παρατίθενται για τις κενές οργανικές θέσεις, είναι αναντίστοιχα με το Οργανόγραμμα των Υποκαταστημάτων και επιχειρείται να δοθεί λάθος εντύπωση για τον αριθμό των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, όταν για παράδειγμα ομαδοποιούνται οι θέσεις διοικητικού προσωπικού με τις θέσεις βοηθητικού προσωπικού.
Η κυρία Περλεπέ σε σχετική δήλωσή της καταγγέλλει: «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τους κάθε φορά Υπουργούς της στο Υπουργείο Απασχόλησης που έχει την αρμοδιότητα για το ΙΚΑ, κοροϊδεύει και εμπαίζει και τους ασφαλισμένους και τους ελάχιστους υπηρετούντες υπαλλήλους, οι οποίοι μαζί με τους ανασφάλιστους εκπαιδευόμενους των stages, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
Το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης των υπηρεσιών του Ιδρύματος στο Νομό μας, διογκώνεται συνεχώς, αφού, δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις και δεν αναπληρώνονται οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται.Επί τέλους, η επί πέντε χρόνια απαξίωση του ΙΚΑ και στη Εύβοια από την Ν.Δ., πρέπει να σταματήσει».