Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Στους "4" Τσέλσι, Μπαρτσελόνα
Ύστερα από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, η Τσέλσι προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.
Οι «μπλε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4 με τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον αγώνα ρεβάνς για τους «8» της διοργάνωσης, και πήραν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο, αφού είχαν επιβληθεί 3-1 στο «Άνφιλντ» την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα τέρματα της Τσέλσι πέτυχαν οι Ρέινα (51΄ αυτογκόλ), Άλεξ (57΄) και Λάμπαρντ (76΄, 89΄), ενώ τα γκολ των «κόκκινων» σημείωσαν οι Φάμπιο Αουρέλιο (19΄), Τσάμπι Αλόνσο (28΄ πέναλτι), Λούκας (81΄) και Κάιτ (83΄).
Η Μπαρτσελόνα σφράγισε -και τυπικά- το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.
Οι Καταλανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπάγερν στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, στον αγώνα ρεβάνς για τους «8» της διοργάνωσης, και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, χάρη στη νίκη τους 4-0 στην πρώτη αναμέτρηση. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Ριμπερί στο 47΄, ωστόσο οι «αζουλγκράνα» ισοφάρισαν στο 73΄ με τον Κεϊτά.
ΣΗΜΕΡΑ, η Αρσεναλ θα υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ και μετά το 1-1 στο «Μαδριγάλ» οι «κανονιέρηδες» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Οι δύο ομάδες ακολουθουν αντίθετη πορεία, αφού οι Αγγλοι διανύουν περίοδο φόρμας, ενώ οι Ισπανοί δείχνουν σημάδια αγωνιστικής κάμψης.
Αυτά τα δεδομένα, φέρνουν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πιό κοντά στην πρόκριση, όμως θεωρείται βέβαιο ότι οι παίκτες της Βιγιαρεάλ θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να βρεθούν στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Τέλος, η Πόρτο βρίσκεται κοντά σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.
Οι «δράκοι» θα φιλοξενήσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δεδομένο το 2-2 του «Ολντ Τράφορντ» αρκεί να μην ηττηθούν για να πανηγυρίσουν την πρόκριση.
Από την πλευρά τους, οι «μπέμπηδες» θα παραταχθούν με επιθετικούς προσανατολισμούς, αφού για να διεκδικήσουν το «εισιτήριο», πρέπει να σκοράρουν οπωσδήποτε.
Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Τρίτης 14 Απριλίου
==================
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-1 (0-4)
Τσέλσι (Αγγλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 4-4 (3-1)

Τετάρτη 15 Απριλίου
===================
Αρσεναλ (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) (1-1)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) (2-2)