Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΠΑΨΥ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


Την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στους δύο ξενώνες της ΕΠΑΨΥ στην Ερέτρια και στην Μάνικα Χαλκίδος, όπου είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τα πνευματικά του παιδιά, φιλοξενουμένους και εργαζομένους εκεί.
Η επίσκεψη αυτή του Μητροπολίτου μας δεν ήταν η πρώτη, ούτε και η μοναδική, αφού και άλλες φορές επισκέπτεται τους χώρους αυτούς της προσφοράς στον ανθρώπινο πόνο και δυσκολία, ενώ υπάρχει και καλή συνεργασία των Ιερέων μας με το προσωπικό των Ξενώνων, προς το σκοπό της εξυπηρέτησης των φιλοξενουμένων.
Στις επισκέψεις του αυτές ο Σεβασμιώτατος, εκτός των άλλων, ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες και, αντιλαμβανόμενος άμεσα τη δυσκολία τους, εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, εκτός των άλλων πολλών βοηθημάτων τα οποία παρέχει σε ασθενείς, φοιτητές, απόρους κλπ., να δοθεί για την περίοδο του Πάσχα συνολικό ποσό 15.000€ προς τους 50 εργαζομένους της ΕΠΑΨΥ, δηλαδή 300€ σε καθένα από αυτούς, πρόταση που έγινε ομοφώνως δεκτή από το Δ.Σ.
Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, ο Σεβαμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα επισκεφθεί τον Ξενώνα της Χαλκίδος (οδού Γαζέπη) όπου, όπως πράττει τα τελευταία χρόνια, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και θα αναταλλάξει τον αναστάσιμο ασπασμό με τα πνευματικά του τέκνα.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ