Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 14-4-09

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Τζωάννο Ιωάννη είχε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου τη Μ. Δευτέρα, 13 Απριλίου, όπου του έθεσε το ζήτημα της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Κύμης.
Μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό για το θέμα του κτιριακού προβλήματος ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τις ενέργειες για την ανακαίνιση του κτιρίου.
Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε , ότι η Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κύμης είναι από τις λίγες που υπάρχουν στην Εύβοια και η μοναδική στην επαρχία Κύμης και θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σπουδαστών και να λειτουργεί σωστά .
Παράλληλα ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα της δρομολόγησης φέρυ μποτ στη γραμμή Άγιος Γεώργιος Λιχάδας - Άγιος Κωνσταντίνος, καθώς το προηγούμενο πλοίο αποσύρθηκε λόγω συμπλήρωσης 35ετίας.
Ο κ. Τζωάννος δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια των κατοίκων να αποκτήσουν φέρυ μποτ, δίνοντας ζωή σε μία απομονωμένη αλλά πανέμορφη περιοχή της Εύβοιας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Κεδίκογλου συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του αναχώρησε για τη βόρεια Εύβοια. Στην Ιστιαία παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών προκειμένου να μη χαθούν κονδύλια. Ιδιαίτερα για τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ τόνισε ότι θα πρέπει να υποβληθούν εγκαίρως οι προτάσεις για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.
Όπως είναι γνωστό μετά από παρέμβαση του βουλευτή δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους της βόρειας Εύβοιας να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί ο κάθε δήμος να εξασφαλίσει το ποσό του 1.200.000 €.
Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί.
Σήμερα ο βουλευτής συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ν. Ε στο Πευκί, κατά την οποία ανακοινώθηκε ότι υποβλήθηκαν οι μελέτες για δύο έργα αγροτικής οδοποιίας , 600.000 ευρώ έκαστη.
Πρόκειται για το δρόμο Αρτεμήσιο- Ασμήνιο και για το δρόμο Γούβες- Αγριοβοτάνι- Βασιλικά.
Ο βουλευτής τη Μ. Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κύμη και το Μ. Σάββατο στη Σκύρο.