Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Η άφιξη του Αγίου Φωτός
Στις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, προγραμματίζεται η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου και φέτος θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ?όπως κάθε χρόνο το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, με ειδική πτήση η οποία θα αναχωρήσει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.
Η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων όλων των ορθοδόξων εκκλησιών.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ με την πτήση για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Τέλος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.