Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Νίκη στην πρεμιέρα θέλουν οι διεθνείς για το Μουντιάλ 2010

Προετοιμασία
 με αισιοδοξία


Στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της εθνικής μας ομάδας, λίγες εβδομάδες πριν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αλλά και στις δυσκολίες της πρεμιέρας, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μόρας.
«Το πρώτο παιχνίδι είναι κατά τη γνώμη μου και το πιο σημαντικό για τη συνέχεια μας στην διοργάνωση. Πρέπει να ξεκινήσουμε θετικά ώστε να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στην Κορέα. Ξεκινάμε την .....
προσπάθεια μας για κάτι καλό και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όλα είναι καλά και ο κάθε παίκτης έχει στον μυαλό του πως θα κάνει τον συμπαίκτη του καλύτερο και αυτό είναι αρκετά σημαντικό», είπε ο αμυντικός της Μπολόνια στο περιθώριο της σημερινής προπόνησης.
Από την πλευρά του, ο Σάκης Πρίττας αναφέρθηκε στο άγχος που τον διακατέχει για το εάν θα βρίσκεται στην τελική επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ.
«Όλοι θέλουμε να είμαστε στους 23. Ο προπονητής και το επιτελείο του, όμως, θα επιλέξουν τους κατάλληλους. Πάμε στην Ελβετία για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί», είπε ο άσος του Άρη, ενώ αναφορικά με τους στόχους της εθνικής στο Μουντιάλ τόνισε: «Είναι επιτυχία που περάσαμε, αφού υπάρχουν πολύ μεγάλες ομάδες που δεν τα κατάφεραν. Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και θα προσπαθήσουμε γι αυτό».
Ο Φάνης Γκέκας τόνισε:
«Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε καλά. Έχουμε δύο δυνατά φιλικά και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πρόκληση για εμάς και πάμε για να το διασκεδάσουμε. Εάν έρθει η πρόκριση θα είναι επιτυχία, όπως επιτυχία είναι και το ότι είμαστε εκεί. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι θα μας δώσει ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια».
Θεραπεία ακολούθησε ο Τοροσίδης, ενώ οι Μαλεζάς και Αβραάμ Παπαδόπουλος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα με ελαφρύ τρέξιμο.
Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και είχε συνομιλία με τον Ότο Ρεχάγκελ.