Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απόσπασμα της σημερινής ομιλίας
του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.,
Κώστα Μαρκόπουλου, στην Ολομέλεια της Βουλής


Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ίσως ενηλικιώθηκε. Πιθανώς πέρασε από την ηλικία της ήβης στην ωριμότητα. Η κυβερνητική παράταξη, εγκαταλείπει την εφηβεία και περνάει στην πολιτική ενηλικίωσή της. Και αυτό χάρη στην κα Γκερέκου.
Σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αντιληφθήκατε ότι σαν πολιτικός οργανισμός, δεν δύνασθε, ούτε εντέλλεσθε να παριστάνετε τους Ροβεσπιέρους της διαφάνειας. Ο λαός σας ζήτησε να κυβερνήσετε. Δεν σας ανέθεσε σκιώδη ρόλο εισαγγελέα. Εσείς θέλετε να τα.......
 κάνετε όλα. Αλλά τελικά δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Ούτε κυβερνάτε, ούτε τη δικαιοσύνη δικαιώνετε. Μη σας παρασύρει κανείς σε μονοπάτια επικίνδυνα. Τα ίδια πρόσωπα που λειτουργούν με καταδοτική λογική για ανύπαρκτα ζητήματα, όπως θα αποδειχθεί εξάλλου, τα ίδια πρόσωπα φοράνε διαφορετικά καπέλα. Σας τα λέει αυτά ένας πολιτικός που βάλλεται αδίκως μεν, συστηματικά δε, εδώ και 4 μήνες από τους κήνσορες της «διαφάνειας»… Μένω εδώ επί προσωπικού, για την ώρα.
Ήσασταν 160. γίνατε 157. Γιατί κάποιοι δικοί σας δεν άντεξαν την παράδοση άνευ όρων, άνευ μάχης, άνευ εναλλακτικού σεναρίου, άνευ πολιτικής συζήτησης πριν την παράδοση σε μια αναγκαία χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, αλλά με τραγικό σχέδιο για την κοινωνία και τους ανθρώπους. Ακόμη και αυτοί που μας τα έδωσαν, ακόμη και αυτοί που μας δάνεισαν, ο κ. Στρόσκαν και ο κ. Τρισέ, έμειναν με ανοιχτό στόμα για τη καθυστέρηση και την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης. Πως να μην επαναστατήσουν λοιπόν οι 3; Τους διαγράψατε. Δικαίωμά σας.
Χθες όμως, ένα μέλος της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε φοροφυγάς. Μεγάλος φοροφυγάς. 17 χρόνια φοροφυγάς. Φοροφυγάς που την ίδια ώρα που διαπραγματευόταν τη μείωση του τοκισμού του χρέους του λόγω αδυναμίας πληρωμής, την ίδια στιγμή αγόραζε ακίνητα. Φοροφυγάς μέσα στους 20 μεγαλύτερους στη χώρα. Φοροφυγάς χωρίς διακανονισμό. Αυτόν, αυτήν δηλαδή τη φοροφυγά δεν την διαγράψατε! Την κρατάτε ακόμα στο κόμμα σας.
Είσαστε αδύναμοι;
Γίνατε ξαφνικά ανεκτικοί;
Πόσες ώρες κράτησε η διαπραγμάτευση χθες;
Αυτά είναι τα μηνύματα που δίνετε στην κοινωνία;
Να ξέρετε κάτι πολύ σημαντικό. Ό,τι σπείρετε θα θερίσετε. Ό,τι εύχεστε για τους αντιπάλους σας θα υποστείτε.
Αυτή είναι η μοίρα όποιου βλέπει το ρόλο του σαν καταδιωκτική αρχή, αντί κυβέρνησης σε δύσκολη εποχή. Επιθυμείτε να ακυρώσετε τη Νέα Δημοκρατία, γιατί απλά δεν θέλετε να επιζήσει ως εναλλακτική λύση στο πολιτικό σκηνικό.Για αυτό θέλατε να την κάνετε συνένοχο στα σχέδιά σας για τον τόπο! Για αυτό θέλατε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στα μέτρα του αναγκαστικού δανεισμού.
Και όχι μόνον εσείς!
Και άλλοι σύμμαχοί σας το ήθελαν αυτό. Να γίνει δηλαδή ο Σαμαράς τμήμα του προβλήματος.
Ένα σας δηλώνουμε! Αποστολή του Σαμαρά είναι η έξοδος από τον μηχανισμό. Είναι το όραμα μιας Νέας Μεταπολίτευσης. Μιας χώρας με αυτοπεποίθηση και ελπίδα.
Σε εσάς αφήνουμε την πρόσκαιρη διαχείριση της μιζέριας. Μπορεί να είναι βαρύ για τον Πρωθυπουργό. Είναι, ωστόσο, δίκαιο για το ΠΑΣΟΚ που επί δεκαετίες λαϊκίζει και υπερθεματίζει σε κάθε τι. Και πήρε την πρόσφατη εκλογική του νίκη με σύνθημα «Τα λεφτά υπάρχουν», ενώ είχε ήδη αποφασίσει για το ΔΝΤ.
Και τώρα για να θολώσει τα νερά πετάει λάσπη και αφήνει μελάνι για τους αντιπάλους. Και πώς το κάνει; Με θολές σκέψεις, με παραχάραξη γεγονότων, με διαρροές και πρόθυμους παραμυθατζήδες! Πού είναι ένας Υπουργός να πάρει την ευθύνη και να περιγράψει με ονόματα και καταστάσεις; Εξασκείστε στο σπορ των διαρροών, υβρίζετε την δικαιοσύνη όταν δε σας κάνει τα κέφια, υποχρεώνετε αξιωματικούς σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας και κυβερνάτε με την απειλή εισαγγελέων για να μειώσετε την ένταση της αντιπολίτευσης.
Ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο Σαμαράς έχουν δεσμεύσεις σε πρόσωπα και καταστάσεις.