Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ κ.ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ !
ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάζω κατηγορηματικά το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο με αποστολέα τον Δημ. Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βελισσαρίου Αναστάσιο και παραλήπτη τον Υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούση.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας θυμίζω:
1ο Θέμα ημερήσιας διάταξης Α.Δ.Σ. 165/8.9.2008 «Σε σχέση με τη διοικητική μεταρρύθμιση και θέση του Δήμου μας σ΄αυτήν» Απόσματα από το .....
Δ.Σ. Κύμης 8-9-2008: Βελισσαρίου Αναστάσιος : «…Αυτό λοιπόν που πρέπει εμείς, να στυλώσουμε τα πόδια κάτω και να λέμε, είναι αυτή η πρόταση της ΤΕΔΚΕ που φάνηκε απόψε ξεκάθαρα. Από κει και έπειτα, εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σοβαρό, πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανακινούμε μόνοι μας θέματα που δεν ανακινούν οι άλλοι. Δηλαδή αιχμή του δόρατος μιας τέτοιας κουβέντaς και διαπραγμάτευσης, δεν θα πρέπει να είναι η έδρα, διότι η έδρα δεν θα μπορεί να είναι ούτε οι Κονίστρες, ούτε το Αυλωνάρι, ούτε η Κορασίδα ούτε το Κάδι, έτσι; …» Η Απόφαση Δ.Σ.165 καταλήγει :
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ:
Εγκρίνει τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου στην κατεύθυνση ο Δήμος Κύμης και ο Δήμος Ταμυνέων να αποτελέσουν δύο ξεχωριστούς Δήμους.
Τάσσεται θετικά στην πρώτη φάση της μελέτης της ΤΕΔΚΕ που παρουσιάστηκε στις 5/9/08 σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση σε ό,τι έχει να κάνει με το χωροταξικό των Δήμων της Εύβοιας (όσον αφορά το Δήμο Κύμης) όπως και με την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚΕ για το μη κατακερματισμό των Δήμων»
Πώς έχετε μάθει να στυλώνεται τα πόδια κάτω κ. Βελισσαρίου; κλεισμένος πίσω από τον υπολογιστή σας , επικοινωνώντας μόνο μέσω mail και στέλνοντας ανά τακτά διαστήματα ένα μύθο στο διαδίκτυο; Έχετε ξεπεράσει και τον Αίσωπο!!
Σίγουρα δεν «επικοινωνείτε» με άλλο τρόπο!!
Ποιόν εκπροσωπείτε τέλος πάντων κ. Βελισσαρίου ;
Σίγουρα όχι τον λαό της Κύμης που σας εξέλεξε για πρώτη φορά και τον οποίο σε καμία από τις πέντε ανοιχτές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Κύμη και στην ουσία επικαιροποίησαν την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, δεν ήρθατε να ακούσετε!
Ο κόσμος της Κύμης ξεχύθηκε πια στους δρόμους διεκδικώντας το δίκαιο !
Μήπως τελικά οι γνώσεις σας ξεπερνούν και την εξειδικευμένη και αρμόδια ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου που είπαν ότι : Η δημιουργία δύο δήμων καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα Καλλικράτης ;
Βγείτε και λίγο στον κόσμο κ. Βελισσαρίου, ελάτε στις ανοιχτές συγκεντρώσεις , ακούστε την φωνή της Κύμης, της Κονίστρας της τοπικής μας κοινωνίας ! Ίσως αυτό βοηθήσει και την συνεχώς φθίνουσα μνήμη σας !
Κύμη, 19/5/2010
Μπάτσα Αρετή
Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης