Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Συνάντηση στη Βουλή

«Διαφορετικές απόψεις-κοινά συμπεράσματα»
Σαμαρά-Τσίπρα για την οικονομία

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σαμαράς τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι διαφορές πολιτικής δεν πρέπει να οδηγούν σε αποξένωση των κομμάτων.
«Ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε ή να αποξενωθούμε» δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του στον .....
κ. Τσίπρα για τη γέννηση του γιου του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ευχαρίστησε για τις ευχές τον κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση πολιτικού πολιτισμού και πως ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή κοινός τόπος, αυτές οι διμερείς συναντήσεις είναι σημαντικές.
Τόνισε επίσης ότι δεν σημαίνει πως αυτές οι συναντήσεις υποκαθιστούν θεσμικές διαδικασίες, όπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Κανείς δεν μπορεί να αξιοποιεί θεσμικές συναντήσεις για να υπηρετήσει επικοινωνιακούς σκοπούς» συνέχισε.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα και την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο και σε πιθανή χρεοκοπία.
«Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινά συμπεράσματα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε πως έγινε συζήτηση για την απαξίωση της πολιτικής ζωής και «επαναλάβαμε τις προτάσεις μας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το συνέδριο του ΣΥΝ θα γίνει στις 6-7 Ιουνίου, ενώ ερωτηθείς αν θα είναι και ο κ. Κουβέλης είπε πως «όλοι μαζί θα είμαστε».
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν για την παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις μεγάλες ευθύνες του.
«Ήταν καθυστερημένη η απόφαση του πρωθυπουργού» συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως την ώρα της μεγάλης κρίσης ζητήματα με εστίες διαφθοράς πρέπει να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά.