Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΚΥΜΗ

Ένας νέος καταθέτει τις σκέψεις του
για την Κύμη και τον Καλλικράτη
στους Βουλευτές Ευβοίας.

Αξιότιμοι κ.Βουλευτές,
Τόπος καταγωγής μου είναι η Κύμη, το γνωστό «μπαλκόνι του Αιγαίου». Αυτός ο τόπος που γέννησε το μεγαλύτερο ιατρό όλων των εποχών, αυτός ο τόπος με την μεγάλη ιστορία. Σκοπός της επιστολής μου είναι η γνωστοποίηση των μαύρων σκέψεων και συνειρμών μου.
Ως γνωστόν, εμείς, οι κάτοικοι της Κύμης δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για τη δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή μας και όχι ενός Δήμου Γίγαντα. Έμπρακτα, οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Κύμης και των γύρω περιοχών γνωστοποίησαν τη .... στήριξαν σε έναν ΔΙΚΑΙΟ αγώνα; Σε έναν αγώνα που παρευρέθησαν παιδάκια έως και ηλικιωμένοι με πολλά προβλήματα υγείας. Σας διαβεβαιώνω ότι ο αγώνας μας δόθηκε-δίνεται-και θα δίνεται με περηφάνια, με λογική, με αποδείξεις και επιχειρήματα για τις απόψεις μας και τις πεποιθήσεις μας. Έναν αγώνα για έναν τόπο που κανείς δεν έχει δικαίωμα να το διαγράψει… δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «εξαφανίσει» ένα μέρος στο οποίο εμείς θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια…δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «θάψει» έναν τόπο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που τόσα χρόνια ονειρευόμασταν…δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «σβήσει» έναν τόπο με τέτοια ιστορία.
θέση τους και τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας των δύο Δήμων. Ο αγώνας όμως δεν σταμάτησε εκεί! Τη Δευτέρα 17/05 και τη Τετάρτη 19/05, σύσσωμοι οι κάτοικοι της Κύμης και όχι μόνο διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε εσάς. Γνωστή σε εσάς όμως δεν είναι η θλίψη εμάς των ΝΕΩΝ. Εμείς όπου σε λίγα χρόνια θα πάρουμε το τόπο στα χέρια μας. Εμείς όπου σε λίγα χρόνια θα κοιτάμε το παρελθόν και θα χτίζουμε το μέλλον. Και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να βλέπουμε το παρελθόν με περηφάνια ώστε να αντλούμε δύναμη και να συνεχίζουμε. Τι θα συμβεί όμως όταν το παρελθόν πίσω μας είναι μαύρο; Τι θα συμβεί όταν μέσα μας ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι άνθρωποι που εμείς εκλέξαμε δεν μας
Πέρα όμως από τους συναισθηματικούς δεσμούς μας, υπάρχουν πληθώρα αποδείξεων και επιχειρημάτων υπέρ της δημιουργίας δύο Δήμων. Ο Δήμος Κύμης διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις-υπηρεσίες ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να σταθεί ως Δήμος και όχι ως «ιστορική έδρα» (άραγε τι πραγματικά εξυπηρετεί αυτός ο τίτλος;). Νοσοκομείο με υπερσύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης, λιμάνι με μεγάλες προοπτικές (Μικρός Πειραιάς ονομάστηκε παλαιότερα), Εφορία, Πολεοδομία και αρκετές ακόμα υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Κύμης και των γύρω περιοχών. Ας μην παραλείπουμε την αξιοσημείωτη οργάνωση του Δήμου σε όλους τους κλάδους (αθλητισμός, πολιτισμός, οικονομία, διαχειριστικά κλπ), ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν Δήμοι που ούτε κατά διάνοια δεν μας αγγίζουν. Γιατί λοιπόν παραβλέπεται όλα τα παραπάνω και ΕΜΠΡΑΚΤΑ (εντός Βουλής) δεν μας υποστηρίζετε; Γιατί αγνοείται την θέληση και την απαίτηση όλων των κατοίκων; Γιατί άραγε για το συμφέρον των λίγων να «διαγράψετε» την περιοχή μας και να μας εντάξετε σε ένα δήμο γίγαντα; Σε ένα δήμο με έδρα που απέχει πολλά χιλιόμετρα από εμάς; Τι πραγματικά μας συνδέει με το Δήμο Ταμυνέων; Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και συνοχής αυτού του Δήμου Γίγαντα; Αφού το σχέδιο «Καλλικράτης» αποσκοπεί στη δημιουργία οργανωμένος και σωστά σχεδιασμένων Δήμων, γιατί πράττεται το αντίθετο;
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δώσατε προσοχή στην επιστολή μου και εύχομαι να σας αγγίξουν τα λόγια μου, τα οποία εκφράζουν πολλούς ακόμα νέους. Παρακαλώ, αναλογιστείτε τι διεκδικούμε, για τι αγωνιζόμαστε και για τι επιμένουμε. Η δημιουργία του Δήμου Γίγαντα πρόκειται να «ευχαριστήσει» ένα ελάχιστο πλήθος ατόμων, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με το καλό του τόπου μας, παρά μόνο με το καλό της τσέπης τους. Τι θα γίνει όμως με εμάς τους νέους; Μία λανθασμένη απόφαση σας θα μας «κυνηγάει» εφ όρου ζωής (και τις επόμενες γενιές), μία λανθασμένη απόφαση που θα γεμίσει τις ψυχές και το μυαλό μας με θλίψη και στεναχώρια για την κοινωνία-το κράτος που ζούμε.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ.

Με εκτίμηση και σεβασμό