Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του πρακτικού της από 21-5-2010 συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου
Αριθμός απόφασης 123 / 2010
Περίληψη: «συζήτηση σχετικά με νομοσχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τον Δήμο Κύμης»
Σκύρο σήμερα και στο Δημοτικό Κατάστημα την 21η Μαΐου 2010 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.30μ.μ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύρου ύστερα από την.....
 υπ’ αριθ. 3461/21-5-2010 πρόσκληση του κ. Προέδρου, σύμφωνα με το άρθρο 95 παραγρ 4 του Ν 3463/06.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου 13 μελών ήταν με την έναρξη της συνεδρίασης παρόντες 10, ήτοι:
Παρόντες Σύμβουλοι
Φτούλης Δημήτριος Πρόεδρος Μαυρογεώργης Σταμάτιος Μέλος
Ευσταθίου Δημήτριος Μέλος Αγγέλου Επαμεινώνδας «
Μαλαματίνης Ιωάννης « Αγγελής Δημήτριος «
Μαυρίκος Αρτέμιος «
Κατσαρέλιας Δημήτριος « Καραμπίνης Μανώλης «
Κουκοβίνου Ελένη «
Μαυρίκος Νικόλαος «
Στάθης Γεώργιος «
Κωστής Ιπποκράτης «
Παρίστανται εκπρόσωποι του Συλλόγου εμπόρων και επαγγελματιών Σκύρου και εκπρόσωποι του Συλλόγου ξενοδόχων «Νεοπτόλεμος» Σκύρου.

Ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ θέτει προς συζήτηση το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και εξηγώντας το λόγο για τον οποίο κλήθηκε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι ότι αυτές τις ώρες και ημέρες κρίνεται οριστικά το θέμα της τελικής διαμόρφωσης του χάρτη των νέων Ο.Τ.Α στην περιοχή μας και καλείται το Δ.Σ να τοποθετηθεί για μια ακόμη φορά μετά την επίσκεψη του Δ.Σ του Δήμου Σκύρου στην Κύμη την Πέμπτη 20-5-2010 επί του νομοσχεδίου Καλλικράτης όσον αφορά το Δήμο Κύμης.
Οι κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι αποδέχονται ομόφωνα τον επείγοντα χαρακτήρα της παρούσας συνεδρίασης. Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και οι κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετούνται επί του θέματος.
Κατόπιν τούτων ο κ. Πρόεδρος καλεί τα μέλη του Δ.Σ να αποφασίσουν σχετικά. Οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι αφού έλαβαν υπόψη τα ανωτέρω :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Τάσσονται υπέρ της λύσης της δημιουργίας δύο Δήμων στην ευρύτερη περιοχή Κύμης-Αλιβερίου, έναν Δήμο με έδρα την Κύμη και έναν με έδρα το Αλιβέρι.
Η διατήρηση και ενδυνάμωση του Δήμου Κύμης και της ίδιας της πόλης της Κύμης ως έδρα του Δήμου και των λοιπών διοικητικών υπηρεσιών είναι ζωτικό συμφέρον του Σκυριανού λαού.
Η συνεργασία μας για την ανάδειξη, αξιοποίηση και υλοποίηση του λιμένα της Κύμης ως λιμένα εθνικής σημασίας, η ευρύτερη συνεργασία μας σε πολλούς κρίσιμους τομείς (κοινωνικούς, αναπτυξιακούς, πολιτισμού) είναι σαφές ότι εξυπηρετείται ουσιαστικά με έναν ισχυρό Δήμο Κύμης.
Σήμερα που λαμβάνονται αποφάσεις βαθιάς διοικητικής αναδιοργάνωσης στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα για τον Δήμο Κύμης πρέπει να γίνει αποδεκτή η άποψη της τοπικής κοινωνίας που άλλωστε αποτελούσε και την 1η πρόταση του Υπουργείου για την δημόσια διαβούλευση.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου εκφράζοντας του σύνολο των Σκυριανών ζητάει την διατήρηση και ενδυνάμωση του Δήμου Κύμης.
Σημειώνεται η σύμφωνη γνώμη με τα ανωτέρω των εκπροσώπων των παρισταμένων φορέων Συλλόγου εμπόρων και επαγγελματιών Σκύρου και εκπρόσωποι του Συλλόγου ξενοδόχων «Νεοπτόλεμος» Σκύρου.
Επί πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να αποσταλεί η παρούσα απόφαση στους αρμόδιους φορείς: α) Δήμο Κύμης, β) Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης , γ) ΤΕΔΚ Εύβοιας, δ) ΚΕΔΚΕ
Η παρούσα απόφαση έλαβε α. α. 123 / 2010
Συντάχθηκε και υπογράφηκε το παρόν πρακτικό
Ο Πρόεδρος Τα μέλη
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ακριβές απόσπασμα
Ο Aντιδήμαρχος Ο Πρόεδρος
Ευσταθίου Δημήτριος Φτούλης Δημήτριος