Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Αρης - ΠΑΟΚ κρίνουν τις τρεις θέσεις στα πλέι οφ

Αυλαία με κοινή ώρα έναρξης (21:15)


Με τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής πέφτει η αυλαία των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ την Τετάρτη. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις θέσεις των προκριματικών του Europa League, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ο Αρης τον ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης».
Οι δύο αναμετρήσεις έχουν κοινή ώρα έναρξης (21:15) και οι ομάδες... κοινά αγωνιστικά προβλήματα, αφού έχουν μείνει «μισές» από κάρτες και .....
τραυματισμούς.
Τα φώτα είναι στραμμένα κυρίως στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες με τους δύο προπονητές να αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ολυμπιακός μετά βίας συμπληρώνει αποστολή, ενώ οι λογιζόμενοι βασικοί που είναι «ετοιμοπόλεμοι» φτάνουν μόλις στους 11.
Η «Ένωση» χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να πάρει την δεύτερη θέση στην ειδική βαθμολογία και να στείλει τον Ολυμπιακό στην τρίτη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αρκούνται και στην ισοπαλία, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα «σφραγίσουν »την δεύτερη θέση, πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά που εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League, φιλοξενείται από τον Αρη που θέλει την νίκη για να αποφύγει την τελευταία θέση και την αγωνιστική «περιπέτεια» στις αρχές Ιουλίου.
Οι «κίτρινοι» που θα παραταχθούν με αρκετές απουσίες, αλλά έχουν βαθμολογικό κίνητρο για την κατάκτηση των τριών βαθμών, απέναντι στον βαθμολογικά αδιάφορο ΠΑΟΚ που επίσης θα παραταχθεί με τα «δεύτερα».
Το πρόγραμμα και η ειδική βαθμολογία:
Τετάρτη 19 Μαΐου (21:15)
Αρης - ΠΑΟΚ ΣΚΑΪ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός NOVA


Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 16
2. Ολυμπιακός 8
3. ΑΕΚ 6
4. Αρης 5