Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Τρίτη η «Ένωση», τέταρτος ο Αρης

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και ο Αρης τον ΠΑΟΚ
στέλνοντας τους Πειραιώτες στην 5η θέση

Δυνατές συγκινήσεις έκρυβε η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-2 στο «Βικελίδης», στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας!
Η «Ένωση» τερμάτισε στην 3η θέση και ο Αρης στην τέταρτη, ενώ ο «Δικέφαλος» του Βορρά που ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, έχοντας εξασφαλίσει την .....
πρωτιά στα πλέι οφ, είπε... αντίο στον Σάντος.
Τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» των πλέι οφ
1. ΠΑΟΚ: Στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League θα λάβει μέρος ο ΠΑΟΚ που τερμάτισε πρώτος στα πλέι οφ και θα βρει απέναντί του μία εκ των Ζενίτ, Αγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα. Η κλήρωση θα γίνει στις 16 Ιουλίου και οι αγώνες 27-28 του ίδιου μήνα και 3-4 Αυγούστου οι επαναληπτικοί.
Εάν ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί, τότε θα μεταφερθεί στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League (η κλήρωση θα γίνει στις 6 Αυγούστου και οι δύο αγώνες στις 19 και 26 του ίδιου μήνα). Ωστόσο, αν ο ΠΑΟΚ περάσει τον τρίτο γύρο του Champions League και αποκλειστεί στα πλέι οφ, τότε θα μία θέση στους ομίλους του Europa League.
2. ΑΕΚ: Τη δεύτερη θέση των πλέι οφ πήρε η ΑΕΚ και αυτό σημαίνει ότι θα παίξει στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League. Η κλήρωση θα γίνει στις 6 Αυγούστου και οι δύο αγώνες που θα δώσει θα διεξαχθούν στις 19 και 26 του ίδιου μήνα.
3. Αρης: Ο Αρης τερμάτισε στην τρίτη θέση των πλέι οφ και μπήκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι μπροστά του έχει δύο γύρους πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα γίνει στις 16 Ιουλίου και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στις 29 του ίδιου μήνα και στις 5 Αυγούστου.
4. Ολυμπιακός: Στην τέταρτη θέση των πλέι οφ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκλεισε ευρωπαϊκό ραντεβού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο αντίπαλός του θα προκύψει από την κλήρωση στις 21 Ιουνίου και οι δύο αγώνες που θα παίξει θα γίνουν στις 15 και 22 Ιουλίου.


Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ
1. ΠΑΟΚ 16
2. ΑΕΚ 9
3. Αρης 8
4. Ολυμπιακός 8