Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΕΚ

Μπλάνκο: «Μένω...»
Καλύτερη ΑΕΚ περιμένει να δει ο Μπάγεβιτς την επόμενη σεζόν

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέφρασε για την ικανοποίησή του για κατάκτηση από την ΑΕΚ της δεύτερης θέσης των πλέι οφ και προέβλεψε ότι η «Ένωση» θα παρουσιαστεί καλύτερη την επόμενη σεζόν. «Δεν θέλω να είναι η ΑΕΚ αυτό που ήταν εδώ και ενάμισι χρόνο» τόνισε και εκτίμησε ότι θα υπάρχει διοικητική σταθερότητα στην ομάδα.
Ο Ντούσκο στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε:
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και για το παιχνίδι και για το πάθος που έδειξαν. Για τη νίκη τους φυσικά, για το δεύτερο στόχο που μας έμεινε μετά τον......
 πρώτο στόχο που χάσαμε. Κερδίσαμε. Κάναμε αυτό που θέλαμε. Το παιχνίδι ήταν καλό από τη δική μας πλευρά εκτός από εκείνη τη στιγμή που είχαμε πρόβλημα με τον Μανωλά, που δεν μπορούσαμε να βρούμε την ηρεμία.
» Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και είχε ακόμα δύο ευκαιρίες. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και μπορούσαμε κι άλλα γκολ. Πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε και αν είχε στο τέλος ο Ολυμπιακός δύο ευκαιρίες, ήταν από τα δικά μας λάθη. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας γιατί μας βοήθησε πάρα πολύ».
Όταν ερωτήθηκε εάν αξίζει στην ΑΕΚ η τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία, απάντησε:
«Γιατί να μην της αξίζει; Περιμένετε να σας πω ότι έπρεπε να είμαστε παραπάνω. Μετά τα όσα έχουμε περάσει, μάς αξίζει αυτή η θέση. Αν με ρωτάτε για το αν έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι, μπορώ να πω ότι μπορούσαμε».
- Για τις αποδοκιμασίες:
«Εγώ δεν άκουσα αποδοκιμασίες. Άκουγα Ντούσαν-Ντούσαν συνέχεια.
Και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις:

- Μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας στον πάγκο της ΑΕΚ, θεωρείτε το έργο σας επιτυχημένο ή αποτυχημένο;
«Αυτό θα το πείτε εσείς».
- Το εισιτήριο που κέρδισε η ΑΕΚ είναι το προνομιακό. Αυτός ο χρόνος θα αξιοποιηθεί κατάλληλα για να πάει καλύτερα του χρόνου η ΑΕΚ;
«Έχουν ένα μήνα και δέκα μέρες οι παίκτες για διακοπές. Σ' αυτό το διάστημα χρειάζονται πολλά πράγματα για να είμαστε καλύτεροι. Μετά τα όσα έχουμε περάσει ελπίζω να πάμε καλύτεροι. Πώς θα γίνει και τι θα γίνει, περιμένουμε».
- Συμμερίζεστε την ανησυχία των οπαδών της ΑΕΚ ότι φοβάται πως θα φύγουν παίκτες;
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Απλώς μπορώ να πω ότι μετά από αυτές τις δύο-τρεις συζητήσεις μου έδειξαν μεγαλύτερη σοβαρότητα από κάθε άλλη φορά. Δεν θα αλλάξουμε όλη την ΑΕΚ. Αυτά που έχει ο κ. Αδαμίδης στο μυαλό, αυτή η οικονομική κατάσταση που μάς αναγκάζει να κάνουμε ορισμένες κινήσεις, θα κοιτάξουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε συμβόλαια που λήγουν και θα δούμε. Πρέπει να πάρουμε παίκτες σε δύο-τρεις θέσεις που χρειαζόμαστε.
» Δεν μπορώ να σας πω ποιους παίκτες θέλουμε να κρατήσουμε. Απευθυνθείτε στον κ. Αδαμίδη. Έχουμε ακόμα μία συνάντηση πριν φύγω και θα δούμε. Εμείς μπορούμε να πάρουμε
μόνο παίκτες που είναι ελεύθεροι. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες οικονομικά μεταγραφές».
- Έχετε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει διοικητική σταθερότητα;
«Πιστεύω ότι θα υπάρχει».
- Ποια είναι η ΑΕΚ που ονειρεύεστε;
«Δεν θέλω να είναι η ΑΕΚ αυτό που ήταν εδώ και ενάμισι χρόνο. Δεν μπορεί να ξεκινήσει με την εικόνα που είχε γύρω-γύρω. Δεν αναφέρομαι στους παίκτες».
Ο Ισμαελ Μπλάνκο πέτυχε το νικητήριο γκολ της «Ένωσης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ένα τέρμα που χάρισε στην ΑΕΚ τη 2η θέση των πλέι οφ.
Ο Αργεντινός επιθετικός υπογράμμισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του ήθελαν τη νίκη για να περάσουν ένα καλό καλοκαίρι:
«Κάναμε ένα καλό ματς. Ο Ολυμπιακός με μακρινά σουτ δεν μπορούσε να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Παίξαμε καλά, ξέραμε ότι πρέπει να νικήσουμε για να κάνουμε καλό καλοκαίρι, να ξεκουραστούμε περισσότερο και να παίξουμε πιο μετά στην Ευρώπη'.
Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ είπε: 'Τώρα είναι σημαντικό να απολαύσουμε τη νίκη στο ντέρμπι. Να ξεκουραστούμε, να σκεφτούμε ο καθένας τα λάθη του σε ατομικό επίπεδο. Στον β' γύρο ήμασταν καλύτεροι και ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».
Για το αν θα είναι και του χρόνου στην «Ένωση» απάντησε καταφατικά, χαμογελώντας:
«Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο».
Ο Μαντούκα, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η νίκη αυτή ήταν ότι καλύτερο για να κλείσει μια δύσκολη χρονιά της ΑΕΚ:
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Ό,τι έγινε όμως... έγινε. Δείξαμε σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι ότι είμαστε δυνατοί και ενωμένοι. Η στήριξη του κόσμου και η ενότητα που είχαμε μας οδήγησε εδώ. Όλοι οι παίκτες αξίζουν την αναγνώριση, και ο προπονητής. Ήμασταν ενωμένοι και στο τέλος τα καταφέραμε».
Σκόκο: «Περίεργες οι σχέσεις μου με τον Μπάγεβιτς»
Ο Σκόκο είπε όλα τα παράπονα που είχε μαζεμένα από τη φετινή σεζόν. Απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ή θα φύγει και υπογράμμισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του: «Δεν ξέρω αν θα μείνω. Θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ήταν για μας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί ήταν ένα ντέρμπι. Τώρα χρειαζόμαστε δύο νίκες για να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ξέρω αν θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Δε θέλω να μιλήσω για μεταγραφικά».
Για το αν η παρμαονή του Μπάγεβιτς θα επηρεάσει την απόφασή του είπε:
«Δεν με επηρεάζει η παραμονή του προπονητή. Ηθελα να πω πολλά μέσα στη χρονιά, αλλά δεν τα είπα για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Με ενόχλησε κάτι που είχε πει ο προπονητής μου ότι δεν υπάρχει ποιοτικός παίκτης για να πλαισιώσει τον Μπλάνκο. Επίσης δεν ένιωσα καλά όταν έμεινα εκτός από το κρίσιμο παιχνίδι με την Έβερτον στο ΟΑΚΑ.
» Αναφέρθηκε το όνομά μου ανάμεσα σε εκείνα των πέντε παικτών, ύστερα από τον αποκλεισμό από την Έβερτον στο ΟΑΚΑ. Όταν χάνουμε οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες σε εμάς, λες και φταίμε μόνο εμείς. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον προπονητή μου, ούτε με τους συμπαίκτες μου. Απλά ήθελα να τα πω».
Για τις σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς:«Οι σχέσεις μου με τον προπονητή μου είναι λίγο περίεργες».
Για το περιστατικό όπου σε μια έξοδο είχε πει ότι θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό:

«Βγήκαμε όλοι μαζί για φαγητό, επειδή τελείωσε η κανονική περίοδος. Απλώς ίσως το παρατραβήξαμε, γράφτηκαν και πολλά ψέμματα πάντως».
Για τη σχέση του με τον Τζιμπούρ:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Τζιμπούρ. Προσπαθήσαμε και οι δύο να μην επηρέασει την ομάδα αυτό που έγινε την προηγούμενη χρονιά και δεν μας επηρέασε».