Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

“Έκρηξη” Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της
Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαρκόπουλου, στη Βουλή

“Τί κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;
Προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα και να τροφοδοτήσει τους φωστήρες, τα λεγόμενα «παπαγαλάκια», τους λεγόμενους «παραμυθατζήδες» διαρρέει χαρτιά και στοιχεία ανυπόστατα, μέτρια, αμφισβητούμενα, αντί να έρθει η Κυβέρνηση και να πει ένα, δύο, τρία ονόματα, πράγματα, καταστάσεις.
Την ίδια στιγμή στήνονται πέντε διαφορετικές Εξεταστικές Επιτροπές για να δημιουργήσουν εκρηκτική κατάσταση σε όλη την......
 Ελλάδα. Διαφθορά;
Αν υπάρχει, στον Εισαγγελέα. Γιατί γίνεται αυτό; Μα, είναι προφανές.
Για να ακυρωθεί η αντιπολιτευτική φωνή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αυτά κάνει η Κυβέρνησή σας κύριε Υπουργέ.
Σας λέμε λοιπόν από τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα μας ακυρώσετε. Δεν θα μας μειώσετε την ένταση του αντιπολιτευτικού ρόλου που είναι θεσμικός και αναγκαίος για τη Δημοκρατία.
Δεν θα μας καταρρακώσετε με «παπαγαλάκια» και συκοφαντίες.
Δεν θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να ακυρώσετε τις μεγάλες ιστορικές αποφάσεις που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία για αυτόν τον τόπο.
Αν ο στόχος όλου αυτού του σκηνικού ήταν να αναγκάσετε τη Νέα Δημοκρατία να πει «ναι» στο μείγμα των μέτρων για τον αναγκαστικό δανεισμό της χώρας, να εκβιάσει μια συνενοχή σε ένα μείγμα μέτρων, τότε και αποτύχατε και κάνατε λάθος.”
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο τόνισε:
«Πριν κάνετε εσείς τη δικιά σας προσπάθεια, προϋποθέτει να πείτε στην Υπουργό Υγείας ότι πρέπει επιτέλους να βγουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, για να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Διότι ένας ασθενής ο οποίος μπαίνει σε χημειοθεραπευτική θεραπεία για δώδεκα μήνες κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ στα χημειοθεραπευτικά, στα συνοδά, στις εξετάσεις που πληρώνουν τα ταμεία, διότι ως καρκινοπαθής έχει 100% κάλυψη για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Πείτε στην Υπουργό Υγείας, γιατί ανήκετε στην ίδια Κυβέρνηση, να κάνει και εκείνη το δικό σας χρέος, για να πιάσει τη δικιά σας προσπάθεια.
Άρα, λοιπόν, συντονιστείτε, οργανωθείτε, συνεννοηθείτε.”