Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΑΜΕ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η αλήθεια του ΠΑΜΕ
που ενοχλεί
και το ψέμα της ΕΛΜΕ
που βολεύει
Στα συνδικαλιστικά πεπραγμένα της ΕΛΜΕ Εύβοιας θα υπάρχει πλέον και η απόφαση, που θα καταδικάζει τις ενέργειες του ΠΑΜΕ να περιφρουρήσει την απεργία στο 4ο Λύκειο Χαλκίδας. Την απόφαση αυτή στήριξαν ομόφωνα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ . Μάλιστα οι τελευταίοι καμαρώνουν ότι κατάφεραν με τα ψέματά τους και έβγαλαν την απόφαση όχι μόνο στην ΕΛΜΕ αλλά και......
 ψήφισμα στο σύλλογο διδασκόντων του 4ου Λυκείου. Από την βιασύνη τους μάλιστα οι Συριζίτες στο 4ο Λύκειο φαίνεται πως ξέχασαν να προτείνουν και να βγάλουν ψήφισμα για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και αρκέστηκαν στην εμπάθεια και την καταγγελία για δήθεν προπηλακισμούς από το ΠΑΜΕ προς τους απεργοσπάστες .
Η διατύπωση στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ « διαφωνούμε με την άσκηση βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται» θυμίζει τη γνωστή τακτική του ΣΥΝ και «τις ίσες αποστάσεις» από τα θύματα και τους θύτες που έλεγαν και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Θα γνωρίζουν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι η προσπάθεια του προβοκάτορα Καρατζαφέρη , (που πήρε σκυτάλη από τον Πάγκαλο) να συνδέσει το ΠΑΜΕ με την βία των δολοφόνων έπεσε στο κενό. Ας μην επιχειρήσουν να παίξουν τον ίδιο ρόλο με τα ψέματα . Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν στο ΠΑΜΕ όσο και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας , την μαχητικότητά του , την ανιδιοτέλειά του, την προσφορά του να υπάρχει ακόμα ταξικό κίνημα στη χώρα μας. Μπορεί τους συνδικαλιστές του ΔΣ της ΕΛΜΕ να τους εκφράζουν οι δηλώσεις από τον Άδωνη , τον Πάγκαλο , τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά, τον Πεταλωτή και τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ που όλοι τους ανησυχούν από την δράση του ΠΑΜΕ. Η ανοιχτή όμως στήριξη του «δικαιώματος της απεργοσπασίας», με την καταδικαστική ανακοίνωση για τους απεργούς , ξεπερνά κάθε όριο.
Το ΠΑΜΕ θα απαντήσει με ακόμη πιο μαχητικές και ενισχυμένες τις απεργιακές φρουρές. Πιο οργανωμένα , πιο μαζικά θα μας βρουν μπροστά τους στους νέους αγώνες. Το μήνυμα της αντίστασης , της απειθαρχίας και της ανυπακοής θα γίνει ποτάμι και θα παρασύρει τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τους υποστηρικτές τους. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ από την περιφρούρηση στο 4ο Λύκειο θα κρατήσουν το σύνθημα που φώναζαν οι μαθητές μαζί με τους απεργούς «ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ».
Οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι του Δ.Σ της ΕΛΜΕ ας κρατήσουν τις κορώνες του απεργοσπάστη καθηγητή στο 4ο Λύκειο ,που φώναζε ξεδιάντροπα στους απεργούς ότι « είναι μαγκιά να κονομάω από τα ιδιαίτερα των μαθητών ». Ας μας ζητήσουν το όνομά του η κ. υπουργός και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας για να τον βάλουν για «μέντορα» στους νέους καθηγητές. Ας κρατήσουν επίσης και το ψήφισμα καταδίκης του ΠΑΜΕ στον ατομικό τους φάκελο, όταν έρθουν οι κρίσεις για διευθυντές , για «μέντορες» και για θεσούλες στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας , προσδοκώντας ότι θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.
Τέλος αγαπητοί συντάκτες του ψηφίσματος του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Λυκείου σας αφιερώνουμε για την συνέχεια δυό στίχους του Μπρέχτ:
«……….παραείμαστε λίγοι όσοι παλεύουμε ενάντια στην προστυχιά και περιμένουμε από τους θεατές τουλάχιστον να ντρέπονται».


20/5/2010


ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ………………….
«Κανείς σε αυτήν τη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να στερεί μεροκάματα από απλούς εργαζόμενους σε ώρες κρίσης, να δυσφημεί τη χώρα στους ξένους επισκέπτες της και να κάνει ό,τι μπορεί για να την οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. Εν πάση περιπτώσει, καιρός είναι η ελληνική κοινωνία και το κράτος να απαντήσουν σε αυτά τα άρρωστα και ακραία φαινόμενα, τα οποία δεν συνιστούν θεμιτό τρόπο διαμαρτυρίας. Δεν πάει άλλο!». 
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

«Διαφωνούμε με την άσκηση βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, ενώ ευθαρσώς δηλώνουμε ότι οι αγώνες δεν επιβάλλονται αλλά διεξάγονται από αυτούς που είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητά τους. Σαφέστατα  θεωρούμε ότι η δύναμη της πειθούς με τη χρήση επιχειρημάτων είναι τεράστια και αναντίρρητα μας εκφράζει απόλυτα. Τέλος, συμπαραστεκόμαστε στο σύλλογο διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και καταδικάζουμε την προαναφερθείσα ενέργεια των μελών του ΠΑΜΕ.»
ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ