Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Καλύτερο για όλους, είπε ο Σάντος για τη φυγή του

Το αντίο
του Πορτογάλου
Η παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Τρίτη ο Φερνάντο Σάντος.
Ο πορτογάλος τεχνικός, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν μαζί του αυτά τα τρία χρόνια που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην απόφαση του, λέγοντας πως....
 είναι καθαρά προσωπική, από την στιγμή που δεν αισθάνεται ότι μπορεί να δώσει αυτά που πρέπει στον Δικέφαλο του Βορρά, τόνιζοντας παράλληλα ότι η παραμονή του δεν θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Θέλω να ζητήσω και συγνώμη από τον πρόεδρο αλλά και σε όλους όσοι αυτές τις ημέρες έκαναν τα πάντα για να συνεχίσω. Ηταν μια τεράστια τιμή να υπηρετήσω αυτόν τον σύλλογο και να μπορέσω να βάλω το δικό μου λιθαράκι για να χτιστεί η ομάδα από την αρχή. Είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση, θεώρησα ότι δεν θα ήταν το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και για μένα να συνεχίσω. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή του αποχαιρετισμού θέλω να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν μαζί μου αυτά τα τρία χρόνια και με τον τρόπο τους έδωσαν τα πάντα για να πετύχει το πλάνο.
Τους παίκτες, το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, του φροντιστές. Τον Κυριάκο αλλά και τον Κώστα Ιωσηφίδη. Πάνω απ’ όλα τον φίλο μου Θοδωρή Ζαγοράκη, ήταν ο εμπνευστής του πλάνου και είναι ο κύριος υπεύθυνος των όσων πετύχαμε και όσων ακολουθήσουν στο μέλλον. Φίλος μου έγινε και ο Ζήσης Βρύζας και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του πλάνου. Ο τρόπος με τον οποίο το στήριξε ήταν αποφασιστικής σημασίας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την βοήθεια και αυτός έπαιξε τον ρόλο του. Σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, είναι το σώμα και η ψυχή του συνόλου» δήλωσε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε, αναφερόμενος στους λόγους που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει:
«Πήρα την απόφαση προ καιρού. Περίπου δύο μήνες πριν και την ανακοίνωσα στο τεχνικό επιτελείο μου κι αυτό διότι θεωρώ ότι τα τρία χρόνια ήταν πολύ εξαντλητικά για μένα και θεώρησα ότι πλέον δεν πληρούσα τις κατάλληλες συνθήκες, σε ότι αφορά την αφοσίωση και τη θέληση, για να αναλάβω ένα νέο πλάνο που θα απαιτούσε από εμένα να ακολουθήσω με προσπάθεια 100% και κυρίως μια διάθεση να ασχολείσαι 24 ώρες την ημέρα με την ομάδα.
Αυτή τη στιγμή δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να το κάνω. Και νομίζω ότι η τελική απόφαση είναι καλύτερη και για μένα και για τον σύλλογο. Αισθάνομαι ότι αν εγώ δεν είμαι στο 100% έτοιμος και διαθέσιμος, σίγουρα δεν θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα. Αρα δεν έχει να κάνει με πλάνα, αλλά είναι προσωπική απόφαση».