Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή προς τους Δημάρχους Μαρμαρίου κ. Μανώλη, Καρύστου κ. Πλατυμέση και Στυρέων κα. Μούτσου, καθώς και στους λατόμους της Ν. Καρυστίας απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος:

Η προσπάθεια που έκανα στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου για να στηρίξω την οικονομία της Νότιας Καρύστου έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Και για τα Λατομεία και για τα Αιολικά Πάρκα, η Υπουργός Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, έκανε .....
σοβαρές υποχωρήσεις.
Ειδικότερα, για τα Αιολικά αφαιρέθηκε εκείνη η διάταξη που έδινε δικαίωμα εγκατάστασης χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις στις αποφάσεις του Δασαρχείου. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν μπορούν εύκολα να βρουν γη σε δημόσια αμφισβητούμενα δασικά τεμάχια γης. Η έκφραση «αναγνωρισμένοι τίτλοι ιδιοκτησίας» αντικαταστάθηκε με τον νόμο 3208/2003 άρθρο 10. και σαν προϋπόθεση θεωρείται είτε η αποκλειστική χρήση είτε η μίσθωση από τον ιδιοκτήτη. Το πρώτο είναι εξαιρετικά μεγάλης αξίας. Το δεύτερο είναι μέτριο αλλά παλεύεται.
Για τα Λατομεία πέτυχα την παράταση από 2 σε 4 μήνες της προθεσμίας για την κατάθεση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό δίνει χρόνο ώστε να συμμορφωθούν όλοι χωρίς πίεση αλλά και δίνει τη δυνατότητα συνέχισης εκμετάλλευσης των Λατομείων.
Σε όλα τα άλλα η Υπουργός ήταν αρνητική. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την τροπολογία και προσωπικά επιφυλάσσομαι ότι θα επανέλθω και με νέες αλλαγές σε συμφωνία μαζί σας.
Ευχαριστώ τους 3 Δημάρχους της περιοχής μας και όλους τους Λατόμους για την συμπαράσταση και ενημέρωση που μου έδωσαν ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ.


Πάντα μαζί
Κώστας Μαρκόπουλος