Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Έλεγχος στα παραστατικά

«Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ.
ερευνούν τις προμήθειες των νοσοκομείων

Ελέγχους σε έγγραφα και παραστατικά που αφορούν προμήθειες νοσοκομείων διεξάγουν τα τελευταία 24ωρα άνδρες του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής, ενώ ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από .....
στελέχη των ιδρυμάτων.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το Βήμα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση ευρημάτων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ένας από τους πρώτους στόχους του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μόλις ανέλαβε τις αρμοδιότητες του οικονομικού εγκλήματος ήταν η ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσει σαρωτικούς ελέγχους στα νοσοκομεία τα οποία έχουν χρέη περίπου 6 δισ. ευρώ προς προμηθευτές οι οποίοι πουλούν τα προϊόντα τους σε τιμές από 50% ως 500% υψηλότερα απ' ό,τι ισχύει για τα ίδια υλικά στην ελεύθερη αγορά ή στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Να σημειωθεί πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε οι έλεγχοι να πραγματοποιηθούν από την υπό σύσταση υπηρεσία η οποία θα ασχολείται με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Η υπηρεσία θα είχε έδρα τον 13ο όροφο του Μεγάρου της ΓΑΔΑ όπου σήμερα εδρεύουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ως τα τέλη Μαΐου αυτά θα μεταφέρονταν σε νέο κτίριο, όμως όταν προέκυψε η ανάγκη ερευνών για τον «Επαναστατικό Αγώνα» η μετακόμιση μετατέθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ως τότε δόθηκε εντολή να αρχίσουν έφοδοι στα νοσοκομεία από τους άνδρες της Ασφαλείας Αττικής.