Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
13/05/2010
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω το λόγο από το Προεδρείο;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Τον έχετε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία Υπουργέ, εκτιμούμε τις αλλαγές που έχουν γίνει και μετά από τον διάλογο που υπάρχει, έχετε όμως στα χέρια σας, για δεύτερη φορά μια τροπολογία, η οποία έχει ......
υπογραφεί και από τους έξι Βουλευτές του Νομού Ευβοίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τέσσερα κόμματα και απ’ ό, τι ξέρω και το πέμπτο κόμμα της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώ ότι δεν έχει αντίθετη άποψη, που αφορά την επιβίωση εν λειτουργία των λατομείων της νότια Καρυστίας.
Είναι η δεύτερη φορά στην οποία, προφανώς, απ’ ό, τι αντιλαμβάνομαι δεν την κάνετε δεκτή.
Θέλω να ζητήσω λοιπόν, να γίνει δεκτή η τροπολογία αυτή, να συζητηθεί στην ώρα της και γι’ αυτό κάνω την παρέμβαση, κύριε Πρόεδρε και δεν θέλω να χαρακτηριστεί ότι είμαι «Προμηθεύς», αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.
Διότι, σε διαφορετική περίπτωση, εκατοντάδες λατομεία κλείνουν, εκατοντάδες οικογένειες μένουν χωρίς δουλειά και η οικονομία της περιοχής κόβεται στη μέση. Θέλω λοιπόν να δεχθείτε την τροπολογία αυτή, η οποία δεν είναι ούτε φωτογραφική, αφού συμφωνούν όλα τα κόμματα.
Θέλω η Υπουργός να τοποθετηθεί επ’ αυτού.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Νομίζω ότι θα αποσαφηνίσω αμέσως το θέμα.
Η τροπολογία έχω ζητήσει να συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, το επόμενο νομοσχέδιο, διότι κάνω τροποποιήσεις στην τροπολογία που μου έχει κατατεθεί. Ως έχει, όπως μου έχει κατατεθεί, η τροπολογία δεν είναι αποδεκτή. Πιστεύω, όμως ότι οι βελτιώσεις θα ικανοποιήσουν τις δικές σας προσδοκίες. Σαφέστατα πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που σεβόμαστε το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας.
...Στη συνέχεια η Υπουργός, πιέστηκε σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλο, και υπαναχώρησε λέγοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να είναι έτοιμη την Τρίτη, σε ότι αφορά την τροπολογία…