Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως

Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα για τα μέτρα,
δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα

Το ΠΑΣΟΚ ψεύδεται ασύστολα για τα οικονομικά μέτρα, η ΝΔ ακολουθεί την ίδια ρότα, ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε θολές και βερμπαλιστικές προτάσεις και ο ΛΑΟΣ παίζει ρόλο δευεραγωνιστή σε ένα άθλιο παιχνίδι, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε κομματική συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως.
«Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι τα......
 δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνον τρία, το πολύ τέσσερα, χρόνια, και μετά θα έλθει η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας» είπε η κ. Παπαρήγα.
Η κυβέρνηση, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, «προκειμένου να βγάλει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο της αναγωγής των αιτιών της κρίσης σε ζητήματα διαφθοράς, αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, ανηθικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές, κυρίως οι πιο βάρβαρες πρακτικές».
«Ποιοι μιλάνε για πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «είναι όλοι αυτοί που αρνούνται τις προτάσεις του ΚΚΕ για την κατάργηση του επιχειρηματικού απορρήτου, την ονομαστικοποίηση των μετοχών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των βουλευτικών αποζημιώσεων στις επιτροπές, και μια σειρά άλλα».
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο πως για τη βρώμικη δουλειά χρησιμοποιεί τη μουχλιασμένη αντιδραστική, προβοκατόρικη δράση του ΛΑΟΣ» και σημείωσε πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω, καθώς ετοιμάζει νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, με το παραπλανητικό εκβιαστικό ερώτημα στο λαό, στο ΚΚΕ: 'Σέβεστε και υπακούετε το Σύνταγμα, ναι ή όχι;'».
«Ποιοι μιλάνε για τον σεβασμό στο Σύνταγμα;», διερωτήθηκε ακολούθως η γραμματέας του ΚΚΕ, για να απαντήσει: «αυτοί που εξάγουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερα πλούτη, στέλνοντας τους εργάτες και τις εργάτριές τους στο ταμείο ανεργίας. Όλοι αυτοί, που από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές παραμέρισαν το Σύνταγμα ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση του δικού της παιδιού, του αστικού κοινοβουλίου».
Για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η ΝΔ απαντά στο ερώτημα της διεξόδου στην ίδια ρότα με το ΠΑΣΟΚ. Κρατά αποστάσεις σε ζητήματα δήθεν τακτικής για να συντηρείται η δικομματική αντιπαράθεση και να συνεχίζεται η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσά τους».
Στην εκτενή αναφορά της στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, είπε: «υπάρχει βεβαίως στο τραπέζι και μια άλλη, σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς τον λαό, η λεγόμενη 'ενότητα της αριστεράς'. Είναι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενός παράξενου μορφώματος, αλλά καθόλου ασυνήθιστου, πρόταση πολύγλωσση που φαινομενικά απευθύνεται παντού, ανάλογα με το είδος του ακροατηρίου. Συνιστά ένα είδος φρένου στη χειραφέτηση του λαϊκού κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική».
Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «κατά τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές και λόγω του Καλλικράτη, είναι ευκαιρία να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος, να εκφραστεί και με την ψήφο η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια, οι διεργασίες συνείδησης, που συντελούνται στο λαό και στη νεολαία».
Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι του Πορτογαλικού ΚΚ, του ΚΚ Τουρκίας, του ΚΚ Λαών Ισπανίας, του Κόμματος Εργατών Βελγίου, ενώ μηνύματα αλληλεγγύης στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ έστειλαν 48 κομμουνιστικά και εργατικά Κόμματα.