Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Η ΝΔ δεν είναι πολυσυλλεκτική»

Επίθεση Μπακογιάννη κατά Σαμαρά

Σκληραίνει τη στάσης της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, εν όψει και της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό, που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί τριγμούς στο κόμμα. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ΝΔ δεν είναι πλέον πολυσυλλεκτική, αλλά σκληρά αρχηγική. Παράλληλα, έλαβε σαφείς αποστάσεις από ......
τον Κ.Καραμανλή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «διέγραψε ένα βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%. Δεν είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα πλέον η ΝΔ. Ακολουθεί μια σκληρά αρχηγική γραμμή».
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι ενδεικτικό είναι πως ακολουθείται αυστηρά κομματική γραμμή και στο ασφαλιστικό, ενώ σημείωσε πως «είναι πασιφανές πως χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό».
Ερωτηθείσα για τη στάση που θα τηρήσει η ίδια κατά την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σημείωσε ότι δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νομοσχέδιο και πως όταν το πράξει, τότε θα αποφασίσει τη στάση της.
Σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις βουλευτών που συντάσσονται στο πλευρό της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Στόχος μου δεν είναι η διάσπαση. Ο κάθε βουλευτής πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό. Δεν θα πω εγώ σε κανέναν τι να κάνει».
Η ανεξάρτητη βουλευτής ρωτήθηκε για τη στάση του Κ.Καραμανλή κατά την ψηφοφορία για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα και απάντησε: «Κι εγώ περίμενα να μιλήσει για τα μέτρα».
Η κ. Μπακογιάννη έλαβε περαιτέρω αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Το κόστος της συμμετοχής μου στην κυβέρνηση Καραμανλή το πλήρωσα ακριβά και σε εσωκομματικό επίπεδο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει και η εξατομικευμένη ευθύνη».
Όσον αφορά στο προσωπικό της μέλλον, η ανεξάρτητη βουλευτής επανέλαβε ότι θα παραμείνει στη Βουλή, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με ιδέες ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Πάντως, αυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα».