Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το μήνυμα του Πατέρα στον κόσμο του Παναθηναϊκού

«Η ομάδα
είναι ο κόσμος του»


Την άποψη, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, αλλά ο κόσμος του, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ο Νικόλας Πατέρας. Ο ισχυρός άνδρας του «Τριφυλλιού» αναφέρθηκε στο πως έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ, στις εξελίξεις στα διοικητικά, τις προτεραιότητές του από τη.....
 στιγμή που ανέλαβε, ενώ τέλος έστειλε και το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα προβλήματα που ταλάνιζαν τον Παναθηναϊκό έχουνε φύγει από την μέση και η ομάδα θα πάει πάρα πολύ καλά στο μέλλον».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πατέρα:
Για το πώς δέθηκε συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό: «Σε ηλικία 7 ετών ο πατέρας μου ήταν γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πρόεδρος ο Μιχάλης Κίτσιος, προπονητής ο Πούσκας και εγώ ξεκίνησα πηγαίνοντας στην Λεωφόρο. Υπήρχε και η ευτυχής συγκυρία με το Γουέμπλεϊ, με πήρε και μαζί του όπου έζησα ιστορικές στιγμές και ο έρωτας ήταν τεράστιος. Και αυτόματα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε, πήρε μεγάλο μέρος στην καρδιά μου».
Για το πώς έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ: «Πριν δύο χρόνια λόγω προβλημάτων που υπήρξαν με την πολυμετοχικότητα ο κύριος Βαρδινογιάννης, ο κύριος Βγενόπουλος και ο κύριος Γιαννακόπουλος, μου ζήτησαν να αναλάβω πρόεδρος και αφιέρωσα ένα μεγάλος μέρος του χρόνου μου ώστε να προσπαθήσω βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες που υπήρχανε εκείνη την εποχή. Και εσωτερικά και εξωτερικά. Εσωτερικά όσον αφορά τις αντιπαραθέσεις φίλων του Παναθηναϊκού όπου στην συνέχεια έγιναν και μέτοχοι και στο εξωτερικό κομμάτι όσον αφορά την αδικία και την ανισορροπία που υπήρχε προς στον Παναθηναϊκό στο αγωνιστικό κομμάτι».
Για τις εξελίξεις στο διοικητικό πεδίο: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και άσχετα με το αν οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν να δείξουμε πραγματικά την δύναμη μας τα τελευταία χρόνια, τώρα έχουν μπει γερά θεμέλια και υπάρχουν γερές βάσεις έτσι ώστε να πρωταγωνιστούμε στο μέλλον. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα. Είναι ο κόσμος του και για αυτό αποφάσισα να δώσω μια συνέντευξη σε εσάς παρά στα κανάλια, γιατι εσείς στην ουσία είστε η οικογένεια του Παναθηναϊκού και οφείλουμε όλοι από όπου και αν βρισκόμαστε να αναγνωρίσουμε την προσφορά. Όπως γνωρίζετε, γιατί τα έχουμε δημοσιοποιήσει αυτά, έχουμε κάνει μια συνάντηση ήδη μεταξύ μεγαλομετόχων για να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις που έχουνε συμβεί.
»Εγώ έχω σκοπό να συγκαλέσω ΔΣ μέσα στον Μάιο όπου θα δώσω μια έκθεση ώστε να αφορά και το αγωνιστικό κομμάτι και το κομμάτι το διαχειριστικό της ΠΑΕ στο ΔΣ και από κει και πέρα η θητεία η δική μου λήγει τον Μάιο και θα δούμε από κοινού τι θα γίνει με το θέμα της προεδρίας. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο Πατέρας, ο Βαρδινογιάννης ή ο Γιαννακόπουλος, ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα ο κόσμος του. Και πιστεύω ότι όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού και δεν είναι θέμα προσώπων αλλά είναι θέμα γενικότερα όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού.
»Από την άλλη μεριά κι οι προηγούμενοι με την σειρά τους έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, με τιμά ιδιαίτερα η αγάπη του κόσμου και πραγματικά και εγώ νιώθω τον κόσμο πάρα πολύ κοντά μου. Τον πρώτο καιρό που ανέλαβα υπήρχε ένα διχαστικό κλίμα στον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι οι οποίοι δεν γνώριζαν ποιος είμαι αμφισβητούσαν τις προθέσεις μου, δηλαδή είχαν την εντύπωση ότι είχα αναλάβει πρόεδρος υπό κάποιο καθεστώς 'κηδεμονίας' και δεν είχαν αντιληφθεί ίσως ποιες είναι οι πραγματικές μου προθέσεις».
Τις προτεραιότητές του από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος: «Τον πρώτο χρόνο η δική μου η τακτική ήταν να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε το παρασκήνιο το οποίο ασελγούσε πάνω στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Και από κει και πέρα να βάλουμε τις βάσεις με δυνατές μεταγραφές, με σωστές επενδύσεις, ο Παναθηναϊκός να παίρνει δίκαια πρωταθλήματα και εν πάσει περιπτώσει, θεωρείται από τον φίλαθλο κόσμο από την Ελλάδα ότι δεν δικαιούται να παίρνει αυτή ήταν η προσπάθεια η οποία έκανα και πιστεύω ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στέφθηκε με επιτυχία. Δεν νομίζω, είτε παραμείνω εγώ, είτε αναλάβει άλλος πρόεδρος , ότι θα είχε διαφορετικούς στόχους από τους δικούς μου».
Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω στον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δηλαδή πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει πάρα πολύ καλά στο μέλλον. Πιστεύω ότι τα προβλήματα που ταλάνιζαν τον Παναθηναϊκό και αυτά τα οποία μας είχαν στεναχωρήσει τα τελευταία χρόνια έχουνε φύγει από την μέση και ο δρόμος είναι καθαρός. Πιστεύω ο κόσμος του Παναθηναϊκού, με την δύναμη που έχει δείξει, έχει αποδείξει ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός μπροστά μας για νέες επιτυχίες».