Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μετά το ισόπαλο ματς Αρης - ΑΕΚ

Ο Κούπερ στάθηκε στην απώλεια αισιοδοξίας,
ο Ντούσκο... προσπέρασε τον Καφέ

Ουδείς θα μπορούσε να εμφανιστεί ικανοποιημένος μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο μεν Έκτορ Ραούλ Κούπερ είδε την ομάδα του να χάνει τους βαθμούς στη τελευταία φάση του αγώνα, ενώ ο δε Μπάγεβιτς είχε παράπονα λόγω της αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας του και αρνήθηκε να την αιτιολογήσει στην .....
απουσία του Καφέ.
«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλές δυσκολίες λόγω απουσιών και τραυματισμών. Η ομάδα μου έκανε κατάθεση ψυχής κι αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος αυτός θα έπρεπε να είναι ο Αρης. Oταν είσαι όμως σε ένα σημείο που υπάρχει αρκετός αρνητισμός. Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια και σήμερα άντεξαν την πίεση. Μας πονάει το αποτέλεσμα γιατί θέλαμε να δώσουμε έστω μια μικρή χαρά στους οπαδούς μας, συν του ότι η ομάδα μου θα έμπαινε στην μάχη με μια νίκη, αλλά και θα ανακτούσε το πνεύμα της.
»Θα διατηρούσε επίσης την αγωνιστική ταυτότητα που θέλουμε να έχουμε. Πλέον δεν υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες μάχες και καταλαβαίνετε ότι πλέον δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις. Η μόνη γλυκιά γεύση που μπορώ να διατηρήσω είναι ότι η ομάδα μου τα έδωσε όλα, αλλά έπρεπε να αντέξει 25 δευτερόλεπτα παραπάνω. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε τον πλήρη έλεγχο, γιατί μας ισοφάρισαν στο τέλος, αλλά ο αντίπαλος δεν είχε έστω. μισή ευκαιρία.
Λυπάμαι πολύ γιατί ο κόσμος ήταν πάλι εδώ, ζητώντας πράγματα που δυστυχώς σήμερα δεν τους τα δώσαμε, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι η ομάδα τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο», είπε αρχικά και ρωτήθηκε για τον αρνητισμό:
«Όταν μιλάμε για αρνητισμό, μιλάμε για το ηθικό της ομάδας, λόγω των διαδοχικών ηττών. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα βγήκε για να κερδίσει, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν σου βγαίνουν. Μίλησα για αρνητισμό γιατί η ομάδα έκανε έξι καταστροφικά λεπτά στην Αθήνα και κόστισε το αποτέλεσμα, ενώ σήμερα δέχθηκε γκολ στο τέλος του αγώνα», συμπλήρωσε.
«Είναι δύσκολο να εξηγηθεί αυτό που συνέβη. Να παίζεις σωστά για 92 λεπτά και βάλε και να δέχεσαι γκολ στο τέλος», είπε όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει το γκολ στο τελευταίο λεπτό: «Επαναλαμβάνω όμως ότι η ομάδα μου τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο κι έφυγε κενή από δυνάμεις. Θα ανησυχούσα αν δεν έκανε αυτή τη προσπάθεια. Εγώ θέλω από την ομάδα μου στους επόμενους αγώνες να μην πετάξει λευκή πετσέτα. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα στα πλέι οφ. Αλλά εγώ εγγυούμαι στον κόσμο ότι η ομάδα δίνει τα πάντα στο γήπεδο, άσχετα αν κάποια παιχνίδια δεν πήγαν έτσι όπως θα θέλαμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την προσπάθεια», απάντησε σχετικά με το κατά πόσο τον ανησύχησε το αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς για παίκτες - όπως ο Τόνι Κάλβο - που αποδοκιμάστηκαν από μερίδα οπαδών, απάντησε ότι «αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται ηρεμία και διόρθωση των προβλημάτων. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο και δεν είναι συμβουλή, είναι ότι περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά για να αξιολογήσουμε τον κάθε παίκτη και αναλόγως θα αντιδράσουμε. Ο κάθε προπονητής είναι ο αρχηγός και πρέπει να διαχειρίζεται τα πάντα. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει να μιλάω γενικά γιατί δεν θεωρώ ότι ένας παίκτης είναι βαρόμετρο. Είτε τα πράγματα πάνε καλά είτε όχι», κατέληξε.Μπάγεβιτς:
«Δεν έχουμε δικαιολογία»
Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η ατάκα του Ντούσκο όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Παντελή Καφέ και για την απόφαση να λείψει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε για να τον έχουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν μπορώ να ακούω ότι επειδή έλειπε ο Καφές ήμασταν τόσο χάλια. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω έτσι την εικόνα της ομάδας. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα», είπε ο σερβοέλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Ο Αρης ήταν καλύτερος από εμάς. Ισως να παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι, χωρίς να σημαίνει ότι σταματήσαμε να κάνουμε προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Πετύχαμε και το γκολ που μας δίνει ελπίδες όχι ασφαλώς για την πρώτη θέση, αλλά για να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», είπε.
Σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι η ΑΕΚ έδειξε να προσέχει περισσότερο τα νώτα της, απάντησε ότι «δεν ήθελα να ξεκινήσουμε αμυντικά. Εμείς παίξαμε όπως θέλαμε στα τελευταία 15 λεπτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα».