Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ

Επιστολή του Προέδρου
του Σωματείου Λατόμων Καρυστίας,
κ.Ζαφείρη Γκιβίση.

Έγκλημα συντελείτε στη Νότια Εύβοια στο όνομα της Πράσινης Ανάπτυξης. Οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν όμηροι των κυβερνήσεων που κωλυσιεργούν την αδειοδότηση των λατομείων.
Εκατοντάδες κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας απέκλεισαν το δασονομείο Καρύστου σαν αντίδραση κατά του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου, που θέλει να περάσει η Υπουργός Περιβάλλοντος. Στις 12 Μάη εκατοντάδες κάτοικοι των......
 3 Δήμων της Νότιας Καρυστίας πήγαν στην Αθήνα και προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω απο την Βουλή και απαίτησαν την άμεση επαναλειτουργία των λατομείων. Βάση του Νόμου του 1999, οι λατόμοι είμαστε νόμιμοι εκμεταλλευτές, διότι ποτέ το δασαρχείο, αν και έχουν περάσει 10 χρόνια απο τότε, δεν έχουν απαντήσει στις αιτήσεις που υπέβαλλαν οι λατόμοι της Νότιας Καρυστίας.
Ζητάμε να δοθεί πρώτα απο όλα παράταση για να έχουμε τον χρόνο και τη δυνατότητα να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά και τις ανάλογες μελέτες όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Να σταματήσει κάθε διοικητική και ποινική δίωξη έτσι ώστε να μπορέσουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε τις οικογένειές μας.
Οι λατόμοι είναι όλοι νομοταγείς πολίτες. Είμαστε η παραγωγική τάξη που καταθετει το μεγαλύτερο ΦΠΑ στη ΔΟΥ Καρύστου. Ο Δήμαρχος Μαρμαρίου, κ.Νίκος Μανώλης είναι γνωστός σε όλους για την αγάπη του και το ενδιαφέρον που δείχνει για τον τόπο του και τους ανθρώπους. Αλλά και ο κόσμος το αναγνωρίζει και του το επιβεβαιώνει καθημερινά αλλά και την κρίσιμη ώρα των τοπικών εκλογών που τον αναδεικνύουν ως τον πιο λαοπρόβλητο Δήμαρχο της Εύβοιας επί 12 χρόνια.
 Είναι τιμή μας και χαρά μας που είναι συνάδελφος λατόμος, αγωνιά και αγωνίζεται μαζί μας, για τη δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι ηθικός και τίμιος οικογενειάρχης, αγωνιστής της ζωής, όπως και εμείς και όχι σαν κάποιους άλλους ανεπάγγελτους άρχοντες... της περιοχής που καταχράζονται δημόσιο χρήμα και πλουτίζουν εις βάρος του κόσμου.