Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Χαλκίδα 14-5-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Επιστολή στους κατοίκους του Δήμου Κύμης»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με την ακόλουθη επιστολή, δηλώνει και πάλι ότι «πρέπει να έχουμε ένα Δήμο στη Κύμη και έναν στο Αλιβέρι και όχι έναν με δύο έδρες».
Η επιστολή θα αναγνωσθεί στη συγκέντρωση, για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και την εφαρμογή του στην περιοχή της Κύμης, που θα ......
πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κύμης:
«Κουμιώτισσες και Κουμιώτες,
«Τώρα οι μάσκες έπεσαν. Η Κυβέρνηση δεν μας υπολόγισε. Δεν λογάριασε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, ούτε καν την ενωμένη φωνή όλων μας.
Αν αυτό ίσχυε για όλους, γιατί το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν ήταν ζήτημα κομματικό το να είναι η Κύμη και η Κονίστρα ένας Δήμος.
Ήταν ζήτημα καθαρά Ευβοϊκό.
Τώρα θα γίνει θέμα πολιτικό!
Όπως αποδεικνύεται, κάποιοι μας κορόιδευαν τόσο καιρό. Κέρδιζαν χρόνο, αλλά έχασαν σε αξιοπιστία. Τίποτα δεν κόστιζε στο ΠΑΣΟΚ να έχουμε δύο Δήμους, έναν στη Κύμη και έναν στο Αλιβέρι. Αυτό θέλουν οι τοπικές κοινωνίες. Οι κοινωνίες όμως έχασαν, γιατί η Κυβέρνηση ήθελε να κερδίσουν οι πολιτικοί παράγοντες της παρακμής. Αυτοί το επέβαλαν. Αυτοί που τους διώξατε ή τους καταψηφίσατε κάποτε.
Εμείς, η Ν.Δ. και στην επιτροπή που συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου και στην Ολομέλεια της Βουλής, θα αγωνιστούμε να αλλάξει.
Γιατί αυτό είναι το σωστό.
Να έχουμε ένα Δήμο στη Κύμη και έναν στο Αλιβέρι και όχι έναν με δύο έδρες, μία κανονική και μία ιστορική.
Αυτά είναι ανοησίες.
Προσβάλλουν όλους μας, μα πιο πολύ αυτούς που θα τα στηρίξουν.»