Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 12 Μαΐου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την ενημέρωση του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου προς την ηγεσία της ΝΔ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφάσισε να καταψηφίσει το άρθρο του σχεδίου νόμου για τις ΑΠΕ, που παραβιάζει τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας των κατοίκων της Νοτίου Καρυστίας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση-σε σημερινή συνάντηση, την οποία προκάλεσε ο βουλευτής με τη ......
συμμετοχή των δημάρχων Καρύστου, Μαρμαρίου ,Στυρέων, εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και του συναδέλφου του Κώστα Μαρκόπουλου-ότι η ΝΔ κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου δεν θα ψηφίσει τελικά το συγκεκριμένο άρθρο, που θα άνοιγε το δρόμο στο χαρακτηρισμό ξένων εκτάσεων ερήμην των ιδιοκτητών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό των εκατοντάδων κατοίκων που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, τους οποίους και ενημέρωσε για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις.
Υπογράμμισε, ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που αρχίζει αύριο είναι κρίσιμη για το μέλλον της Νοτίου Καρυστίας ,όχι μόνο σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ιδιοκτησιακό δικαίωμα των Καρυστινών, αλλά σε σχέση και με την τροπολογία που πρέπει να ψηφιστεί για την επαναλειτουργία των λατομείων, η οποία είχε συμφωνηθεί από όλους τους βουλευτές του Νομού, αλλά η Υπουργός Περιβάλλοντος υπαναχώρησε και αρνήθηκε να την συμπεριλάβει σε αυτό το νομοσχέδιο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στους κατοίκους, τόνισε χαρακτηριστικά: «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να «σκοτώσουν» την Νότια Καρυστία. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί».