Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΠΡΟΣ
 Υπουργείο Εσωτερικών
Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης

Υπουργό κ. Ιωάννη Ραγκούση
Κοινοποίηση :
Γενικό Γραμματέα κ. Στεφάνου
Θέμα: Ολοκλήρωση διαβούλευσης


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ ,
Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αρχιτεκτονική των νέων ΟΤΑ στην περιοχή μας , σας κοινοποιούμε συνοπτικά τα συμπεράσματα όλων όσων.....
 κατά καιρούς έχουμε θέσει υπ’ όψιν σας και τεκμηριώνουν την θέση μας για :
Την δημιουργία δύο Δήμων. Κύμης και Ταμυνέων στην περιοχή μας.
Θεσμικά : Ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και κατά επανάληψη της ΤΕΔΚ Εύβοιας.
Εφαρμογή κριτηρίων : Πλήρης και αδιαμφισβήτητη εφαρμογή των κριτηρίων που εσείς καθορίσατε , και τα οποία πολλές φορές σας έχουμε θέσει υπόψη σας τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς. Δημοτικά Συμβούλια :
Δημ. Συμβούλιο Κύμης : Ομόφωνη απόφαση υπέρ των 2 Δήμων
Δημ. Συμβούλιο Δυστίων : Κατά πλειοψηφία υπέρ των 2 Δήμων
Δημ.Συμβούλιο Κονιστρών : Με οριακή πλειοψηφία υπέρ του ενός Δήμου
Δημ. Συμβούλιο Αυλώνος : 2 διαφορετικές αποφάσεις ,μια υπέρ των 2 Δήμων μια υπέρ του ενός, η τελευταία κατά πλειοψηφία .
Δημ. Συμβούλιο Ταμυνέων : 2 αποφάσεις , η πρώτη πριν δύο μήνες περίπου με συντριπτική πλειοψηφία 15-1 υπέρ των 2 Δήμων και η δεύτερη με ισοψηφία 8-8.
Τοπική κοινωνία : Το σύνολο των εκφρασμένων φορέων και των πέντε εμπλεκομένων Δήμων είναι υπέρ της δημιουργίας δύο Δήμων ( Όλοι οι φορείς του Δήμου Κύμης, 19 φορείς του Δήμου Αλιβερίου, 14 φορείς του Δήμου Κονιστρών κλπ). Εξαίρεση ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου που μετά την ανακοίνωση της έδρας στο Αλιβέρι τάχτηκε υπέρ του ενός Δήμου. Στους Δήμους δε Κύμης και Κονιστρών η τοπική κοινωνία εκφράστηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο και ξεκάθαρο τρόπο υπέρ των δύο Δήμων μέσα από δύο πολυπληθείς ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η τοπική κοινωνία εκφράστηκε και αποφάσισε με κάθε νόμιμο και φανερό τρόπο υπέρ των δύο Δήμων .
Περιμένουμε πλέον και την δική απόφαση .


Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς