Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ

Και στο «Κ.Βικελίδης»

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Αρης απέναντι στην ΑΕΚ, (19.00) την οποία και υποδέχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης για την τέταρτη αγωνιστική των play off. Οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης, θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην Ενωση, προκειμένου να αποφύγουν την τέταρτη και τελευταία θέση του πίνακα, που θα τους αναγκάσει να ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από το δεύτερο 15μερο του Ιουλίου.
Και για την ΑΕΚ ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω, με τη διαφορά ότι ο Δικέφαλος της Αθήνας ελπίζει ακόμα σε κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, αλλά για να.......
 συνεχίσει να το κάνει και μετά το παιχνίδι, θα πρέπει να έχει πάρει τη νίκη.
Το παιχνίδι αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του προ τριών ημερών συγκλονιστικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ με τρία γκολ στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-2 και ενώ αγωνιζόταν με εννιά παίκτες, έναντι των 10 του Αρη. Η βαθμολογία πλέον έχει διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 10, Ολυμπιακός 7, ΑΕΚ 5 και Αρης 3.
Την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ερχόταν ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη γνώριζε την ήττα με 1-2 στο Φάληρο, από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Αρης νικούσε τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου με 2-0 στην πρεμιέρα της φάσης, ενώ τρεις μέρες αργότερα γνώριζε ήττα με 0-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ, ούτε φέτος η ομάδα κατάφερε να κάνει το χατίρι στους οπαδούς της αλλά και στην ιστορία της, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από 16 στείρα χρόνια. Τερμάτισε τέταρτη με 53 πόντους, έπειτα από 15 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και επτά ήττες και με τέρματα 43-31 υπέρ. Μακριά από το ΟΑΚΑ, μετρά τέσσερις νίκες έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες, με τέρματα 14-17 κατά, στην κανονική περίοδο.
Εκτός αποστολής της Ενωσης έμειναν οι Σάχα, Γιάχιτς, Καφές λόγω καρτών (οι δύο πρώτοι λόγω αποβολής τους στον αγώνα του ΟΑΚΑ) και τις θέσεις τους στην 11άδα θα πάρουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, ενώ επιστρέφει ο Μάκος.
Ο διεθνής έλληνας μέσος εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές (η άλλη είναι απέναντι στον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική) και θα πάρει τη θέση του στη μεσαία γραμμή, όπου θα έχει παρτενέρ τον Γκέντσογλου και όχι τον Καφέ. Ο αρχηγός της Ενωσης, εκτός από το ματς με τον Αρη, χάνει και το επόμενο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επίσης λόγω καρτών.
Πιο αναλυτικά, την αποστολή για το παιχνίδι με τον Αρη, αποτελούν οι: Αραμπατζής, Λούκατς, Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Λαγός, Μαντούκα, Μάκος, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο και Λεονάρντο.
Ο Αρης από την άλλη, πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά καθώς κατέκτησε σχετικά εύκολα την πέμπτη θέση που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στα play off, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, όπου γνώρισε ήττα 0-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ηττα που σύμφωνα με και με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, πλήγωσε ανεπανόρθωτα το ηθικό της ομάδας του, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να συνέλθει.
Το κλίμα είναι βαρύ έπειτα από τις διαδοχικές ήττες αλλά και τις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά - και όχι μαθηματικά - ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην διαδικασία των πλέι οφ. Εκ των πραγμάτων, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές. Τόνι Κάλβο και Χαβιέ Κάμπορα αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ θα τιμωρηθούν και με χρηματικό πρόστιμο για την συμπεριφορά τους, ενώ είχε δηλωθεί και ο Ντάρσι Νέτο για να εκτίσει ποινή μία αγωνιστικής.
Το πιθανότερο είναι πάντως να χρησιμοποιηθούν οι Νασούτι, Γκιάρο στο κέντρο της άμυνας, ο Ορτίθ να παίξει στην δεξιά πλευρά και ο Αράνο στην αριστερή. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενδέχεται να ξεκινήσει στο παιχνίδι ο Νάτσο Γκαρσία αντί του Σάκη Πρίττα. Ο Μεχντί Ναφτί δεν θα χάσει πάντως τη θέση του. Στα άκρα, ο Καμέλ Μεριέμ θα παίξει δεξιά και ο Φρέντι Αντού στην αριστερή πτέρυγα. Ο Σέρχιο Κόκε αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από τον τραυματισμό του και να συνθέσει το επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Εντι Τζόνσον.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο Γκιάρο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Ναφτί, Κόκε, Αγτζίδης, Ντέιλι, Αραβίδης, Τζόνσον, Αντού και Μεριέμ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Αρκετές επιστροφές στο Βικελίδης, καθώς στο γήπεδο που μέχρι πρόσφατα αποθεώνονταν από τον κόσμο, επιστρέφουν ως αντίπαλοι οι Γιάχιτς, Καράμπελας και Μπάγεβιτς, καθώς και ο Βασίλης Δημητριάδης, που πλέον είναι ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης. Αυτή πάντως δεν είναι η παρθενική τους παρουσία ως αντίπαλοι στο Χαριλάου, μιας και αυτό συνέβη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Οι παίκτες της ΑΕΚ θα έχουν σύμμαχο στην προσπάθειά τους και την παράδοση, καθώς τελευταία φορά που γνώρισαν την ήττα από τον Αρη, ήταν το 1999 με 2-0, σε ένα παιχνίδι που έχασε και πέναλτι στην εκπνοή, με μοιραίο παίκτη τον Ντέμη Νικολαΐδη. Εκτοτε, η Ενωση μετρά πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες στην συμπρωτεύουσα, με πιο πρόσφατη αυτή του πρώτου γύρου με σκορ 1-1, αλλά και την περσινή που έληξε με το ίδιο σκορ. Υπάρχει βέβαια και η βαριά ήττα με 4-0 τη σεζόν 2007-08, η οποία ήταν για τα play off του πρωταθλήματος.