Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ρεπορτάζ της «Εξέδρας»

Ο Μπαπτίστα έρχεται στον ΠΑΟ...
έαν του γίνει πρόταση

Θετικός στην προοπτική του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, δείχνει ο Ζούλιο Μπαπτίστα.
Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των «Πράσινων», όπως αποκάλυψε η «Εξέδρα» και δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του.......
 Κλαούντιο Ρανιέρι για τη Ρόμα της νέας σεζόν.
Το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό είναι να καταφέρει να πείσει έναν τόσο προβεβλημένο ποδοσφαιριστή να... καταδεχτεί να έρθει στην Ελλάδα, αφού είναι δεδομένο ότι την πόρτα της ιταλικής ομάδας θα χτυπήσουν πολλοί σύλλογοι.
Ωστόσο, τα μηνύματα που έρχονται από την πλευρά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή είναι θετικά. Η «Εξέδρα» επικοινώνησε με το γραφείο μάνατζερ του Χουάν Φιγκέρ που εκπροσωπεί τον Ζούλιο Μπαπτίστα και συνομίλησε με τον εκπρόσωπο Τύπου, Ζοσέ Μιγκέλ Απαρεσίδα.
- Κύριε Απαρεσίδα, στον Παναθηναϊκό ψάχνουν τον παρτενέρ του Τζιμπρίλ Σισέ. Θα μπορούσε να είναι ο Μπαπτίστα ή δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα;
«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εάν ο Παναθηναϊκός του κάνει μια καλή πρόταση, ο Ζούλιο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Θα συζητούσε με τον Παναθηναϊκό και ανάλογα με την πρόταση θα απαντούσε θετικά ή αρνητικά».
- Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια επαφή;
«Οχι, δεν το γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω να έχει γίνει καμία κίνηση».
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Χουάν Φιγκέρ -το αφεντικό της εταιρείας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έτσι όλη τη δουλειά την κάνουν οι συνεργάτες του ανά τον κόσμο- απάντησε «γιατί όχι;» στο ερώτημα εάν θα ταίριαζαν ποδοσφαιρικά ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βραζιλιάνο άσο, κάτι που όπως μας υπενθύμισε θα μπορούσε να συμβεί εάν είχε πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Γάλλου στη Ρόμα!
Όταν οι «Πρωτευουσιάνοι» είχαν ενδιαφερθεί για τον άσο του «Τριφυλλιού» προτού μετακομίσει στην Ελλάδα. Από τον Παναθηναϊκό δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, αφού περιμένουν να διαμορφωθεί το μεταγραφικό μπάτζετ. Όταν το έχουν στα χέρια τους, τότε θα ενημερώσουν και τον μάνατζερ του Μπαπτίστα για... επισημοποίηση του φλερτ, καταθέτοντας επίσημη πρόταση τόσο στον ίδιο όσο και στη Ρόμα.
Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός, ενώ με τη Ρόμα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πού θα μπει ο πήχης για την παραχώρησή του.


Δεν φεύγει ο Μπορντόν
Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έβαλε ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Μπορντόν, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, πως δεν προτίθεται και δεν θέλει να φύγει από τη Σάλκε. Ο 35χρονος αμυντικός δήλωσε στα γερμανικά ΜΜΕ ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε για ακόμη ένα χρόνο, μετά και τη δήλωση του τεχνικού της ομάδας Φέλιξ Μάγκατ ότι τον υπολογίζει.

Στο «σφυρί» ο Μαντσίνι
Το διαζύγιο της Μίλαν με τον Βραζιλιάνο τεχνικό Λεονάρντο σήμανε και το τέλος της σύντομης καριέρας του Μαντσίνι στους «Ροσονέρι». Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει προταθεί στους «Πράσινους», θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ιντερ, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι «Νερατζούρι» θα τον βγάλουν στο... σφυρί.
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να απαλλαγεί από το «βαρύ» συμβόλαιό του (4 εκατ. ευρώ) και γι' αυτό είναι διατεθειμένη να καλύψει και ένα μέρος του σε όποια ομάδα τον δώσει, είτε ως δανεικό είτε με μεταγραφή!