Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΕΝΑΕ

Αθήνα, 14 Μαϊου 2010
Απάντηση Προέδρου ΕΝΑΕ στην ανακοίνωση του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης»
Ο επικεφαλής του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης» στην ΕΝΑΕ έσπευσε, αυτοχρησθείς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, να δικαιολογήσει τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που τορπίλισε τη διαβούλευση προτού αυτή καν.....
 ξεκινήσει. Προς αποκατάσταση των ανακριβειών επισημαίνεται ότι δεν υπήρχε για σήμερα καμία προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΝΑΕ με το Υπουργείο. Αντιθέτως, βρισκόταν σε εξέλιξη συνεννόηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για συνάντηση την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη. Ακόμη όμως περιμένουμε την επιβεβαίωση.
Εκτός αν ο κ. Μίχας, λειτουργώντας ως αυτόκλητος μεσολαβητής ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την ΕΝΑΕ, έκανε συζητήσεις για άλλη συνάντηση, την οποία ενδεχομένως ανέβαλε, επειδή βρίσκεται στο Λονδίνο. Αυτό, βέβαια, αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας και της ηθικής τάξης των πραγμάτων. Είναι δε αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει όσα αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για τη συμπεριφορά του Υπουργείου απέναντί μας ως προς το διαδικαστικό μέρος.
Η ΕΝΑΕ αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίσθημα ευθύνης και πρόταξε εξαρχής τις σχετικές αποφάσεις και τις θέσεις των συνεδρίων της. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και τώρα, μη υποστέλλοντας τη σημαία, όπως, άλλωστε, δεσμευθήκαμε και στο έκτακτο συνέδριό μας. Αυτό μας επιβάλλει τόσο η αυτοδιοικητική και πολιτική μας ευθύνη, όσο και η εντολή που έχουμε πάρει από τις τοπικές κοινωνίες που μας ανέδειξαν. Αν κάποιοι άλλοι επέλεξαν να υπαναχωρήσουν και να αποκτήσουν επιλεκτική κομματική συμπεριφορά, είναι δικό τους θέμα, για το οποίο, όμως, θα κριθούν από τους συμπολίτες μας.