Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Καλημέρα

 
- Φίλες κι φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε όλες και όλοι καλά στην υγεία σας.  Σήμερα 17 Νοεμβρίου είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου. Πόσοι Έλληνες άραγε γνωρίζουν τι έγινε τότε;  "Έπεσε" η χούντα των  συνταγματαρχών τότε; Αποκαταστάθηκε τότε η Δημοκρατία στην Ελλάδα μας. Θα πρέπει κάποια στιγμή τουλάχιστον τα παιδιά μας να μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα και όχι να ....τα λέει ο καθένας όπως θέλει και να τα χρωματίζει όπως θέλει.

- Η χούντα των συνταγματαρχών ήταν στην εξουσία από το 1967. Το πραξικόπημα έγινε στις 21 Απριλίου του 1967. Μέχρι τότε είχε και η Ελλάδα τον Βασιλιά της. Είχαμε κι εμείς Βασιλική οικογένεια με άμαξες και άλογα, είχαμε κι εμείς παλάτια και βασιλικά ανάκτορα. 

- Πάμε πάλι πίσω στην εξέγερση του πολυτεχνείου η οποία ξεκίνησε 14 Νοέμβρίου 1973. Είχαν προηγηθεί τα γεγονότα της Νομικής τον Φεβρουάριο του 1973. Ξεχνάμε, δεν ξέρουμε γιατί πως η χούντα είχε προαναγγείλει εκλογές τον Φεβρουάριο του 1974 με την συμμετοχή σ΄ αυτές των πολιτικών κομμάτων. Είχε αρχίσει ήδη η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων αφού ο Παπαδόπουλος ήθελε να χτίσει ένα άλλο προφίλ, ώστε να πάρει την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Από το 1970 θέλησε να περάσει στην φιλελευθεροποίηση και το σχέδιο είχε αναλάβει να υλοποιήσει η κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Την κυβέρνηση Μαρκεζίνη ανέτρεψε με νέο πραξικόπημα ο Ιωαννίδης και αυτό ήταν η αρχή του τέλους για την χούντα.

- Οι φοιτητές ξεκίνησαν την εξέγερση με συγκεκριμένα αιτήματα. Ήθελαν ελεύθερες φοιτητικές εκλογές και δεν ήθελαν να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία όσο θα ήταν φοιτητές.  Τότε είχαμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και η εξέγερση των φοιτητών με αιτήματα τις φοιτητικές εκλογές και την στρατιωτική θητεία μετατράπηκε σε εξέγερση κατά της χούντας των συνταγματαρχών, με σύνθημά "κάτω η χούντα".

- Την εξέγερση αυτή τιμούν σήμερα οι Έλληνες, αλλά ποιος θα το φανταζόταν πως θα φτάναμε σχεδόν 50 χρόνια μετά, να θέλουν κάποιοι να τιμήσουν την επέτειο με συγκεντρώσεις και πορείες, την ώρα που και η Ελλάδα δίνει μια μάχη ζωής ενάντια στον κορονοϊό.

- Δεν είναι δυνατόν το φτωχαδάκι ο Βαρουφάκης, να προκαλεί λέγοντας, ελάτε να μας χτυπήσετε!!!  Τι σχέση μπορεί να έχει ο κύριος αυτός με το σύνθημα "ψωμί, παιδεία, ελευθερία";;; Έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και παριστάνει τον επαναστάτη.

- Κυρίες και κύριοι, αυτοί οι οποίοι αγωνίσθηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα, για την Δημοκρατία και τα ιδανικά, δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες με καρέκλες και παχυλούς μισθούς. Αυτοί δεν είχαν κόμματα, αλλά αγάπη για την Ελλάδα και μετά την πτώση της χούντας, έμειναν στα σπίτια και τις δουλειές τους.

- Σήμερα εμείς ως φόρο τιμής προς όλους αυτούς που φρόντισαν με τους αγώνες τους και την πολιτική τους, να ζούμε στην Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, δεν θα έχουμε καμία ανάρτηση με σχόλια για άλλα θέματα, παρά μόνο αναφορές και απόψεις για την εξέγερση του πολυτεχνείου και την Δημοκρατία μας.