Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Η δική μας εξέγερση

Μέρα που είναι σήμερα, ας κάνουμε κι εμείς την δική μας εξέγερση. Ας φωνάξουμε δυνατά, μήπως και μας ακούσουν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο παιδείας και η ίδια η υπουργός η κυρία Κεραμέως.
Αν κατά την διάρκεια της καραντίνας, βρεθεί εκπαιδευτικός να βάλει έστω και μία (1) απουσία σε μαθητή, συγνώμη αλλά θα είναι απαράδεκτος.
Εμείς έχουμε 3 ανήλικα παιδιά. Το ένα ΣΤ΄ Δημοτικού, το άλλο Β΄ Γυμνασίου και το άλλο Γ΄ Λυκείου.
Θα μας πει κάποιος και ιδιαίτερα η κυρία Κεραμέως και.... οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα βρούμε 3 υπολογιστές για να κάνουν τα παιδιά μας τα μαθήματά τους;
Πόσα από τα χιλιάδες laptop που μας λένε πως διέθεσαν στα σχολεία, πήγαν στα σχολεία του Βασιλικού;
Ποιος θα μας επιβάλλει κάτι, όταν δεν μπορεί να είναι εντάξει αυτός. 
Πρώτα θα δώσετε εξοπλισμό και μετά να βάλετε απουσίες.
Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας, αλλά εσείς δεν έχετε δικαίωμα να βάζετε απουσίες σε κανένα παιδί, αν πρώτα δεν του δώσετε τον μηχανισμό.
Τις όποιες δικαιολογίες εκεί που σας παίρνει.
Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση και είμαστε Νεοδημοκράτες πολύ πριν την κυρία Κεραμέως, αλλά μαλάκες δεν είμαστε. Γνωρίζουν καλά τις οικογένειες που έχουν ανάγκες και έχουν 2,3,4 και παραπάνω παιδιά, είναι στην ανεργία κλπ. Αν δεν μπορούν να τους στείλουν τα laptop ας πιστώσουν στον λογαριασμό τους, που επίσης τον ξέρουν, το αντίτιμο για να τα προμηθευτούν μόνοι τους.
Αλήθεια μήπως μπορεί να μας πει κάποιος αρμόδιος ή η κυρία Κεραμέως, τι σύνδεση πρέπει να έχουμε εμείς, για να λειτουργούν ταυτόχρονα 4 υπολογιστές στο ίντερνετ;
Κλείνουμε το θέμα εδώ, αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι.
Μόλις ως γονείς ενημερωθούμε για την πρώτη (1η) απουσία θα πάμε στον εισαγγελέα και θα ζητήσουμε την παρέμβασή του.
Καλούμε όλους τους γονείς να αντιδράσουν, γιατί μπορεί ο καθένας μπορεί να θέλει την εκπαίδευση από το σπίτι, αλλά έχει υποχρέωση να παρέχει και τα μέσα.