Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Χαλκίδα,  12-3-2021
   
                                           
Ένσταση κατέθεσε στο Εθνικό Κτηματολόγιο ο Δήμος Χαλκιδέων για την αναγνώριση της ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Υγρότοπου «Λιβάδι» (Κολοβρέχτης)
Κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η ένσταση του Δήμου Χαλκιδέων για την αναγνώριση της ιδιοκτησίας του στα κληροτεμάχια με αριθμούς 1889 και 1890, που βρίσκονται εντός της Περιοχής 1 της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου του Υγρότοπου «Λιβάδι» (Κολοβρέχτης) – ΦΕΚ 642/Δ’/9-10-1989. Είχε υποβληθεί και σχετικό αίτημα από την Ομάδα Πολιτών για τη Διάσωση του Υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, με το από 19-2-2021 έγγραφό τους.
Υπεβλήθη ένσταση διότι, η προθεσμία για τη δήλωση της συγκεκριμένης έκτασης είχε λήξει στις 9-7-2018, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή όλων των δηλώσεων ιδιοκτησιών της συγκεκριμένης περιοχής.
Λόγω της αδράνειας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η ιδιοκτησία του Δήμου στην.... περιοχή Κολοβρέχτης δεν είχε κατοχυρωθεί. Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στην ανωτέρω αναφερόμενη επιστολή της Ομάδας Πολιτών, όπου συγκεκριμένα αναγράφεται: «Η τότε δημοτική αρχή αδιαφόρησε να δηλώσει τη δημοτική περιουσία – λάβαμε (9/5/2018) εγγράφως τη λακωνική απάντηση από την Υπηρεσία Δόμησης ότι “ιδιοκτησίες του δήμου που βρίσκονται εντός του υγροβιότοπου Κολοβρέχτη θα δηλωθούν αρμοδίως”. Στις 26/2/2019 επανήλθαμε ζητώντας από τον δήμο να απαντήσει τι έχει πράξει. Η απάντηση ήταν ότι “η αρμόδια επιτροπή έχει δηλώσει τις ιδιοκτησίες στον Κολοβρέχτη” (13/3/2019), κάτι το οποίο αποδείχτηκε ψευδές.»
Για την περιοχή του Κολοβρέχτη, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, αναλυτικό τοπογραφικό διάγραμμα και συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμπλήρωση του φακέλου. 
Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την κατοχύρωση της, δυστυχώς αίολης σε πολλές περιπτώσεις, ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή όλων των δημοτών.