Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ — ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Σάββατο 13 
Μαρτίου 2021                                                                                                          Προς: -  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου
-Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου
-Δημοτικούς Συμβούλους Κύμης Αλιβερίου
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μετά τα 26 κρούσματα που προέκυψαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουν περάσει 6 ημέρες και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!
Όπως αποκάλυψε με την επιστολή του, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μετοχίου, προς τον Υφυπουργό Πολιτικής  Προστασίας που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, οι κάτοικοι της Κοινότητας Μετοχίου, ακόμα αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.
Το Μετόχι Διρφύων είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια. Την Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος, με την διαδικασία των rapid τεστ , σε 200 από τους 250 κατοίκους του χωριού. Από αυτούς 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, από τον συγκεκριμένο έλεγχο, και άλλοι πέντε βρέθηκαν.... θετικοί στον ιό, από άλλο δειγματοληπτικό κέντρο. Σύνολο 26. Ο γιατρός, του ΕΟΔΥ, που ήταν παρών στην διαδικασία, την συγκεκριμένη μέρα, ανέφερε ότι πρέπει άμεσα το χωριό να «κλείσει λόγω αυξημένης επικινδυνότητας διασποράς του ιού».
Στην πραγματικότητα η περιοχή βρίσκεται σε lockdown όλες αυτές τις ημέρες και το χωριό δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα απαραίτητα. Υπάρχουν αρκετοί υπερήλικες, οι οποίοι χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε φάρμακα κ.λ.π.. Η προμήθεια του ψωμιού της ημέρας έχει σταματήσει, γινόταν από φούρνο όμορου Δήμου. Μετά την εξάπλωση του κορονοϊού, η διανομή του σταμάτησε, λόγω του φόβου της εξάπλωσης.  Αξίζει να καταγραφεί ότι στο χωριό δεν υπάρχει φούρνος.
Εύλογη είναι η ανησυχία και δικαιολογημένη η αντίδραση του Προέδρου και των κατοίκων της κοινότητας Μετοχίου που ζητούν ενημέρωση και οδηγίες για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού. Ωστόσο παλεύουν μόνοι τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, με την εξέλιξη των γεγονότων αυτών, ζητάμε, από την μεριά μας, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, να ενημερώσετε τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα. Επίσης να μας ενημερώσετε για τις μέχρι τώρα ενέργειές σας και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης , Κώστας Καρτελιάς