Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Λ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Προς
την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας (κ. Σακελλαράκη) την Δήμαρχο Χαλκιδέων (κ. Βάκα) τους Επικεφαλής των Παρατάξεων (κ.κ. Παγώνη, Καθαροσπόρη, Καλαθέρη, Μιτζιφίρη) τους Δημοτικούς Συμβούλους

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το νοσοκομείο της Χαλκίδας ως εφεδρεία για να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο των νοσοκομείων της Αθήνας είναι ανεφάρμοστη και επικίνδυνη.
Είναι σε όλους μας γνωστό πως το Γ.Ν.Χαλκίδας εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση και καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας του πληθυσμού της Εύβοιας αλλά και τμήματος της Βοιωτίας. Οι ελλείψεις του σε προσωπικό είναι τεράστιες, παρά τις αναντίστοιχες των αυξημένων απαιτήσεων προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών ή των μετακινήσεών τους από τη μια υγειονομική δομή στην άλλη. Η μετατροπή του σε νοσοκομείο μιας νόσου και μάλιστα χωρίς το αναγκαίο... εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και η επιπόλαιη αντιμετώπιση των ασθενών με διαφορετικά νοσήματα, είναι απαράδεκτη.
Ένα ολόκληρο χρόνο μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην χώρα μας, η κυβέρνηση έρχεται να αποτελειώσει το εγκληματικό της έργο σε βάρος της υγείας του λαού και των αντοχών των υγειονομικών που κυριολεκτικά δίνουν άνιση μάχη για να σωθούν ζωές. Έρχεται να αποτελειώσει το ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και της υποταγμένης τους πολιτικής στην υγεία - εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.
Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας στην Αθήνα που θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας, παίζει στα ζάρια τις ζωές μας και επιλέγει να μετακινεί τους ασθενείς από τη μία πόλη στην άλλη σα να είναι δέματα προς αποστολή!
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τέτοιου είδους αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική η ανάγκη έστω και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.
Να μην μετατραπεί το νοσοκομείο της Χαλκίδας και οι υπόλοιπες δομές υγείας της Εύβοιας σε δομές μιας νόσου.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα ΤΩΡΑ χωρίς αποζημίωση, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό που διαθέτουν, στη μάχη κατά της πανδημίας.
Άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου της Χαλκίδας και της ΠΦΥ με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό νέες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου για νοσηλεία covid ασθενών, μόνο εφόσον πληρούνται όλες οι αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας σε υποδομές και προσωπικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ευθύνη να πάρει θέση.
Καλούμε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, με τακτικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την λήψη απόφασης και πρωτοβουλιών για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν το αίτημα.