Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

«Μάχες» σε Φάληρο και Μάντσεστερ

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με τις πρώτες αναμετρήσεις για την «φάση των 16» συνεχίζεται σήμερα (11/3) το Europa League. Μετά την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει ακόμη ένα «υψηλό εμπόδιο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Αρσεναλ, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, με διπλό αγωνιστικό προσανατολισμό. Αρχικά να περιορίσει την επιθετική λειτουργία των «κανονιέρηδων», που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιανγκ, αλλά και στους Αλεξάντρ Λακαζέτ και Νικολά Πεπέ και εν συνεχεία να εκμεταλλευθεί τις αμυντικές αδυναμίες της αγγλικής ομάδας, έτσι....

ώστε ο Ολυμπιακός να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά και να πάει στο Λονδίνο με σημαντική «προίκα».

Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με την Μίλαν. Πρόκειται για ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «πρόωρος τελικός», δεδομένης της Ιστορίας και της δυναμικής των δύο αντιπάλων. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πραγματοποιούν μία πολύ καλή χρονιά στην Αγγλία και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, απέναντι σε μία Μίλαν, που παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα αγωνιστική αστάθεια, ωστόσο είναι σε θέση να πάρει αποτέλεσμα εν΄ όψει της ρεβάνς στο Μιλάνο.

Παράλληλα, η Ρέϊντζερς, ο Αγιαξ, η Βιγιαρεάλ, η Γρανάδα, η Τότεναμ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχουν -σε θεωρητικό επίπεδο- προβάδισμα για την πρόκριση, όμως θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν και μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 11 Μαρτίου (19:55)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρέϊντζερς (Σκωτία)

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουνγκ Μπόϊς (Ελβετία) 

Πέμπτη 11 Μαρτίου (22:00)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Αρσεναλ (Αγγλία)

Γρανάδα (Ισπανία)-Μόλντε (Νορβηγία)

Τότεναμ (Αγγλία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Ρόμα (Ιταλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)