Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 Σύσκεψη - συζήτηση του ΚΚΕ στη Νεάπολη Χαλκίδας, την Παρασκευή 22 Οκτώβρη

Παρασκευή 22 Οκτώβρη, στις 19:30, στο Καφενείο του Γιώργου (στον πεζόδρομο στην παλιά Εθνική)
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κατσαρός, μέλος του Τομεακού Γραφείου Εύβοιας του ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες εσάς τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες που ανησυχείτε αγανακτείτε και δεν συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση.
Σήμερα στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της πλατείας εφαρμογής νέων.... τεχνολογιών υπάρχουν οι επιστημονικές τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πολύ καλύτερα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Να ζήσουμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες απολαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο ζωής δωρεάν τι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και μόρφωσης πολιτισμού. Να μην αγωνιούμε αν θα πνιγόμαστε στην πρώτη βροχή αν θα καιγόμαστε στον πρώτο καύσωνα. 
Τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία; Τι είναι αυτό που ακυρώνει τις δυνατότητες για σύγχρονους όρους της δουλειάς και ζωής;
Ο βασικός ένοχος και αυτό που μένει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία είναι ότι έχουμε απέναντι μας ένα εχθρικό κράτος μία οικονομία και συνολικά μία κοινωνική οργάνωση που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το σύνθημα του και ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο λαός έσωσε το λαό στη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη βόρεια Εύβοια και το έκανε με την αυτοθυσία του με την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση.