Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΟ: Grassroots weeks σε 4 ελληνικές πόλεις

Η ΕΠΣ Εύβοιας γιατί απουσιάζει;;;;;

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος αναπτυξιακών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Κιλκίς και Μεσσηνίας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ΑΠΘ και Πάντειο στο πλαίσιο της UEFA Grassroots Week 2021, μέσω του προγράμματος της Ε.Π.Ο. "Hello Football Friend".
Η υλοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντική για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο (grassroots) στην Ελλάδα, καθώς δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά, προπονητές, γονείς και φίλους του ποδοσφαίρου να βρεθούν ξανά στα γήπεδα, να εκπαιδευτούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από το άθλημα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο.
Οι ΕΠΣ πραγματοποίησαν αναπτυξιακά τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στα ηλικιακά τμήματα Κ 8, Κ 10 και Κ 12. Επίσης, το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο διοργάνωσαν τουρνουά για την.... υποστήριξη προσφύγων. Η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης υποστήριξε τις ΕΠΣ και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα οργανωτικά και λειτουργικά για την πραγματοποίηση των δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 4.000 παιδιά και ενήλικες.
Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των ΕΠΣ για την οργάνωση των δραστηριοτήτων, καθοδηγήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν μέσω διαδικτυακού σεμιναρίου σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς των αγώνων grassroots, οδηγίες για την οργάνωση των δραστηριοτήτων και ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο των δράσεων. Επιπλέον οι δραστηριότητες αυτές συνδυάστηκαν με την παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού της Ε.Π.Ο..
Τέλος, οι ΕΠΣ υποστηρίχθηκαν με αθλητικό υλικό (μπάλες), ενώ στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν μπλουζάκια και αναμνηστικά διπλώματα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη δρομολογηθεί στο άμεσο μέλλον η πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων σε επιπλέον ΕΠΣ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (Καστοριάς, Πέλλας, Ευρυτανίας, Φωκίδας).

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων για τη συνεργασία τους στην οργάνωση των αναπτυξιακών δράσεων και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν για την υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε.