Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε πάντα ψύχραιμοι σε ότι κι αν βρεθεί στο δρόμο σας.
Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε μια υπέροχη ταινία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Βασιλικού, με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821. Μια ταινία που δεν είχε φίρμες ηθοποιούς, αλλά την ψυχή που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί και παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού.
Τι να γράψουμε για τον ....διευθυντή του σχολείου τον κ. Γιάννη Αρνή; Δεν είναι απλά ένας δάσκαλος για τα παιδιά μας. 
Είναι πατέρας των παιδιών που περνάνε από αυτό το σχολείο. Εμείς μπορεί να μην έχουμε πλέον παιδιά στο δημοτικό αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. 
Για να φτάσουμε στο να δούμε την ταινία  εργάστηκαν τα παιδιά, ο διευθυντής κ. Αρνής, η δασκάλα της μουσικής κυρία Χαρά Λεοντάρη, η δασκάλα κυρία Ευαγγελία Σαμαρά, η δασκάλα κυρία Μαρία Κριτσιμά και η δασκάλα κυρία Κοτρογιάννη Κατερίνα. 
Κύριε Αρνή επιτρέψτε μας να αναφέρουμε και τον κύριο Ζιόγκο Γρηγόρη τον υποδιευθυντή ο οποίος ήταν στην παραγωγή της ταινίας, αυτό που λέμε, γενικών καθηκόντων. 
Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον κύριο Κολιοβέτα Γιόχαν ο οποίος αφιλοκερδώς ανέλαβε τα γυρίσματα, το μοντάζ και γενικώς το τεχνικό κομμάτι.
Την ταινία εκτός από τα παιδιά και τους γονείς, παρακολούθησαν οι δύο ιερείς του Βασιλικού πατέρας Σταμάτης και πατέρας Κωνσταντίνος και ο αντιδήμαρχος Ληλαντίου κ. Δημήτρης Σέρρας. Στα λίγα λόγια που είπανε στο τέλος, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την συγκίνησή τους και αυτό για τα παιδιά και τους δασκάλους έχει ιδιαίτερη σημασία.
Τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά και στους δασκάλους και θα παρακαλούσαμε τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς, να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να δίνουν τα κατάλληλα εργαλεία στους εκπαιδευτικούς ώστε να φροντίζουν να διδάσκουν σωστά και μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να τα βάζουν στο δρόμο της δημιουργίας.
Για σήμερα η καλημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Βασιλικού.